اسید تراپی
محبوبترین روش جهت بازیابی پوستهای تیره و مستعد آکنه، که در ادامه با روشها، فواید و عوارض اسیدتراپی پوست صورت آشنا میشویم.
اسید تراپی چیست؟
یکی از اثربخشترین روشهای لایهبرداری و درمان مشکلات پوستی به روش کاملا غیرتزریقی اسیدتراپی است.
اسیدها محلولهایی هستند که حتما باید در غلظتهای مناسبی به منظور اسید تراپی استفاده شوند، تا به یکی از مفیدترین مواد موجود در مراقبت از پوست تبدیل شوند.
اسید تراپی در واقع روشی معجزه آسا، جهت مبارزه با آکنه، چین و چروک، لکه، جای زخم و رنگ نامتعادل پوست میباشد.
فواید اسید تراپی پوست صورت
اسید تراپی امروزه به روشی تبدیل شده است، که اکثر فشیالیست و بیوتی تراپیستها در لاین مراقبتی خود قرار میدهند و در اتاق پوستی خود، جایگاه ویژهای برای محصولات اسید تراپی در نظر میگیرند؛ زیرا پیش از انجام هرکاری روی پوست، اعتقاد دارند باید اسید تراپی صورت گیرد.
به طور کلی اگر بخواهیم از فواید اسید تراپی برای شما بگوییم باید به مواردی از جمله، لایهبرداری عمیقتر پوست، کاهش جوش و آکنههای فعال، رفع لکههایی که در اثر افزایش سن یا قرارگرفتن در معرض نور خورشید به وجود آمدهاند و روشن شدن و درخشان شدن پوست اشاره کنیم.
به طور کلی میتوان گفت اسید تراپی یک روش درمانی اصولی جهت پاکسازی و لایهبرداری عمیق پوست محسوب میشود.
البته ناگفته نماند که جهت بهبود هر کدام از این عوامل، از نوع اسید خاصی باید استفاده شود تا به نتایج دلخواه و هدف درمانی خاصی که دارید، برسید.
در ادامه انواع مختلفی از اسیدها همراه با کاربردی که دارند، توضیح داده شده است.
عوارض اسید تراپی چیست؟
اگرچه بسیار از اسید تراپی پوست تعریف کردیم؛ اما نباید از عوارض آن غافل بود.
اسید تراپی همانگونه که برای پوست مفید است، در برخی موارد، عواملی نیز سبب بروز آسیبهایی به پوست میگردد، مثلا، استفاده بیش از حد از این روش (اسیدتراپی)، انتخاب نادرست نوع اسید به منظور هدف بهبودی، انتخاب اپراتور و یا مراکز غیر متخصص، تکنیکهای غلط بکار رفته و…
تمامی موارد نام برده شده در بالا منجر به عوارضی میشود، که اگر به موقع به پزشک مراجعه نکنید، به عوامل جدیتری دچار میشوید.
این عوامل ممکن است به صورت، عفونتهای پوستی، تغییر رنگ پوست در جهت تیرهتر شدن و لک آوردن پوست، خارش و التهابهای شدید و غیرمعمول و دهیدراته و پوسته پوسته شدن پوست گردد.
علاوهبر موارد بالا یکسری نکات جهت استفاده از اسیدها وجود دارد، که باید رعایت گردد:
به هیچ عنوان اسیدهای مختلف نباید با هم مخلوط شود، زیرا هر اسید از فرمول شیمیایی خاصی ساخته شده، که در صورت مخلوط شدن غیر اصولی پیامدهای بدی در پی دارد.
اگر از محلولهایی حاوی اسید سالسیلیک استفاده میکنید، از محلول اسیدی دیگری استفاده نکنید؛ زیرا پوست به شدت آسیب میبیند.
هرگز اسیدهای AHA را به همراه رتینول استفاده نکنید.
اگر از محصولات مراقبتی اسیدی خاصی در لوازم روتین پوستی خود در طول روز استفاده میکنید؛ باید از هر کدام از محصولات، ساعات مختلفی استفاده کنید و همه را باهم و به صورت یکجا به پوست نزنید؛ زیرا هیچ نتیجهی مطلوبی نخواهد داشت.
?what is acid therapy
.The use of acid on the face to solve skin problems is called acid therapy
Acid therapy is a type of facial exfoliation that relaxes the surface of the skin tissues and separates from the skin surface, and when your age increases, the dead skin layer increases, that’s why it is recommended to use a skin exfoliator once a month
Acid skin therapy is one of the simple and cheap methods used to remove wrinkles, acne
انواع اسید تراپی پوست صورت
جهت انجام اسید تراپی از انواع مختلفی از اسیدها استفاده میشود، که هر کدام اسیدها ممکن است عوارضی را نیز در پی داشته باشند.
اسید ماندلیک: این اسید از بادام تلخ گرفته شده، که نقش بسیار مهمی در اسید درمانی پوست دارد و اسید ماندلیک یک لایه بردار است که برای جلوگیری از آکنه و درمان آسیب های ناشی از آفتاب استفاده میشود.
پس از استفاده از اسید ماندلیک ممکن است با عوارضی مانند خارش قرمز ورم مواجه شوید.
اسید سالیسیلیک: نوع دیگری از فرمول اسیدی در این لایه برداری است که بیشتر در سرم و پاک کنندهها با غلظت نیم تا دو درصد وجود دارد و برای درمان موضعی جوش بسیار موثر است.
اسید سالیسیلیک به دلیل مرتبط با آسپرین همچنین برای رفع زگیل استفاده میگردد و خاصیت ضد التهابی دارد.
از عوارض ناشی از اسید سالیسیلیک میتوان به مشکل تنفسی، خارش، تورم و سرگیجه شدید اشاره نمود.
گلایکولیک اسید: محبوبترین آلفا هیدروکسی اسید (AHA) است که در مراقبت از پوست استفاده میشود و از نیشکر به دست میآید؛ بنابراین در نفوذ به پوست موثرترین است.
اسید گلیکولیک یک عامل در لایهبرداری پوست و کاهش خطوط ریز، جلوگیری از آکنه، محو شدن لکه های تیره، افزایش ضخامت پوست و صاف کردن رنگ و بافت پوست بسیار موثر است و معمولاً در غلظتهای زیر 10 درصد میتوان یافت.
اسید آزلائیک: یکی از درمانهای اصلی برای مبارزه با آکنه در سه دهه گذشته بوده است و در بسیاری از کرمهای دستساز وجود دارد.
آزلائیک اسید منافذ را شفاف کرده، باکتریها را از بین میبرد و التهاب را کاهش میدهد؛ این اسید معمولا با غلظت 15 تا 20 درصد در کرمهای روزانه یافت میشود و نسبت به سایر اسیدها عوارض جانبی بسیار کمی دارد، اما در برخی از افراد با پوست بسیار حساس میتواند باعث سوزش و قرمزی شود.
مراقبتهای بعد از اسید تراپی
از آنجایی که پس از اسید تراپی پوست حساستر و لطیفتر میشود، برای دریافت آسیبهای محیطی آمادهتر است، زیرا تمام سلولهای مرده پوست لایهبرداری شده و به عبارتی هیچ محافظی روی پوست وجود ندارد؛ پس باید یک سری نکات را پس از اسید تراپی رعایت نمایید.
بعد از انجام اسیدتراپی سعی کنید در معرض مستقیم نور خورشید و محیطهای گرم ظاهر نشوید.
اگر نیاز به حمام و یا شستن صورت داشتید، این کار را با آب سرد و بدون مالش انجام دهید تا پوست تحریک نشود.
پوستتان را با تونر و سرمهای مخصوص بشویید و از مواد صابونی به دلیل فرمولاسیون خاص بکار رفته استفاده نکنید.
تامدتی پس از اسید تراپی به طور منظم از کرمهای مرطوبکننده استفاده کنید تا از خشکی و دهیدراتگی پوست جلوگیری شود.
هزینه اسید تراپی
هزینه اسید تراپی موضوعی است، که به عوامل مختلف بستگی دارد و نمیتوان نظر قطعی در رابطه با هزینه و قیمت اسید تراپی صورت داشت.
عواملی که میتواند روی هزینه اسیدتراپی تاثیرگذار باشد عبارتاند از:
- کلینیکی که شما جهت انجام اسید تراپی انتخاب میکنید.
- برندها و محصولاتی که بیوتی تراپیستها برای اسید تراپی پوست شما استفاده میکنند.
- میزان آسیبی که به پوست وارد شده و مقدار درمانی که پوست شما به اسید تراپی نیاز دارد.
- اینکه از اسید تراپی به عنوان بهبود چه عاملی ( جوش؟ آکنه؟ یا…؟) یا رسیدن به چه هدفی استفاده میکنید.
- هزینه دستمزد اپراتور انجامدهنده اسیدتراپی و…
تیم تحریریه طب سو دات کام
source