Wp Header Logo 886.png
تقدیر از ۲ اندیشمند علوم انسانی اسلامی در «جایزه جهانی شهید صدر»

در آیین اختتامیه نخستین جایزه شهید صدر از دو الگوی نظریه‌پردازی در علوم انسانی اسلامی تقدیر به عمل می‌آید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری نخستین جایزه جهانی شهید صدر پیش از ظهر امروز در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام یحیی جهانگیری دبیر جایزه جهانی شهید صدر با اشاره به این که آیین اختتامیه این رویداد علمی و فرهنگی روز پنجشنبه پنجم مهرماه از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ در سالن همایش‌های بین المللی مدرسه عالی امالم کاظم (ع) برگزار می‌شود افزود: در این مراسم پیام مرجع عالیقدر و معزز حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی قرائت خواهد شد. همچنین حجت‌الاسلام ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر محترم حوزه‌های علمیه سراسر کشور از سخنرانان مراسم اختتامیه خواهد بود.

جهانگیری اظهار کرد: در آیین اختتامیه جایزه جهانی شهید صدر از برگزیدگان داخلی و خارجی جایزه شهید صدر تقدیر به عمل می‌آید. همچنین دو الگوی نظریه‌پردازی تکریم خواهند شد. این دو چهره علمی یکی از ایران و یکی از عراق هستند. حضرت آیت‌الله سید کاظم حائری شاگرد و میراث‌دار آیت‌الله شهید صدر از حوزه علمیه نجف که حدود نیم‌قرن است عمر خود را وقف توزیع و تبیین اندیشه شهید صدر کرده است در کنار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی این دو چهره علمی هستند.

وی افزود: ایده ایجاد جایزه شهید صدر با حمایت رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات در سال ۱۴۰۱ شکل اجرایی گرفت. فراخوان دور دوم این جایزه نیز در آیین اختتامیه منتشر خواهد شد.

دبیر جایزه جهانی صدر با اشاره به اینکه واقعیت این است که سهم علوم انسانی و اسلامی در تولید علم کشور زیر دو درصد است، گفت: ما رشد علمی بایسته‌ای در حوزه علوم انسانی در جهان نداریم، اما در عین حال این رشد علمی در عرصۀ جهانی هر روز فزاینده می‌شود. ما آن مزیت انحصاری و استثنایی در علوم اسلامی را نتوانستیم تبدیل به سرمایه کنیم. امروزه یک نگرش جدی به حوزه مطالعات اسلامی در غرب اتفاق افتاده  است. جایزه جهانی شهید صدر رقیب جایزه‌های دیگر نیست بلکه به دنبال صادرات علوم انسانی اسلامی است.

 جهانگیری یکی دیگر از اهداف جایزه جهانی شهید صدر را جانمایی سهم و نقش علوم انسانی در کشور دانست و افزود: امیدواریم در قالب این جایزه سهم علوم انسانی اسلامی را از دو درصد به عدد مناسبی برسانیم. واقعیت این است که در حوزه مطالعات اسلامی به ویژه در دهه‌های اخیر در غرب اتفاقات خوبی صورت گرفته است. در قرآن و فقه و عرفان کرسی‌های مطالعات دارند. عجیب اینجاست که ما در این سهم بین المللی نقشی نداریم. اگر مقایسه‌ای در مقالات داخلی (ISC) و خارجی (ISI) داشته باشیم، سهم تولید خوبی در داخل داریم، اما در بعد بین المللی نقش فعالی نداریم. مراکز غرب منبع علوم انسانی و اسلامی هستند. هنری کربن سهروردی را معرفی می‌کند. در قرآن‌پژوهشی آنها مرجعیت علمی می‌یابند. جایزه شهید صدر به دنبال ایجاد و احیای مراکز علمی ما به ویژه در حوزه‌های علمیه است.

تقدیر از دو اندیشمند علوم انسانی اسلامی در «جایزه جهانی شهید صدر»

دبیر جایزه شهید صدر افزود: برای نفر اول این رویداد ۵ سکه بهار آزادی، نفر دوم ۳ سکه و نفر سوم ۲ سکه درنظر گرفته شده است.

حجت الاسلام والمسلمین جهانگیری گفت: جایزه جهانی شهید صدر صرفاً یک رویداد علمی نیست، بلکه حتی جوایزش هدفمند است. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سکویی برای برندگان در عرصه‌های جهانی خواهد بود تا آن‌ها در دانشگاه‌ها و مراکز علمی خارج از کشور نظریه خود را اثبات کنند.

دبیر جایزه شهید صدر اظهار داشت: در آیین اختتامیه از کتاب «برصدر دانش» رونمایی خواهد شد که در این کتاب وضعیت علوم اسلامی – انسانی در تولید علم کشور بررسی و راه برون رفت ارائه شده است.

حجت الاسلام والمسلمین جهانگیری گفت: جایزه جهانی شهید صدر رقیب جایزه‌های دیگر نیست، بلکه به دنبال این است که علوم انسانی را به صادرات و اثبات برساند.

جایزه جهانی شهید صدر در پی صادرات علوم انسانی اسلامی است

ما در جایزه جهانی شهید صدر حداقل به دنبال حل مسائل بین المللی هستیم. مسئله‌پردازان ما باید مسائل جهانی را حل کنند. اندیشه‌های اندیشمندان ما باید بین المللی شود. جایزه شهید صدر به دنبال صادرات علوم انسانی اسلامی است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام دکتر جهانگیری دبیر جایزه جهانی شهید صدر در نشست خبری این جایزه گفت: این جایزه ویژه اندیشمندان علوم انسانی و حوزویان است. اختتامیه مراسم در روز پنجشنبه ساعت 9 تا 12 در سالن همایش های بین المللی مدرسه امام کاظم علیه السلام برگزار می‌شود و از برگزیدگان تجلیل می شود. این مراسم با پیام آیت الله مکارم شیرازی آغاز می شود و با سخنرانی مدیر حوزه‌ها آیت الله اعرافی و سخنرانی حجت الاسلام ایمانی‌پور رئیس شورای سیاستگذاری همایش ادامه می‌یابد. در این مراسم هم از برگزیدگان تقدیر می‌شود و هم از الگوهای علوم انسانی اسلامی تکریم صورت می‌گیرد. نفر اول شخصیت‌های الگو، آیت الله سید کاظم حائری به پاس نیم قرن در تولید توزیع و تبیین اندیشه علوم اسلامی و الگوی دوم، علامه محمدتقی مصباح یزدی است که تربیت نسلی از اندیشمندان در حوزه علوم انسانی در عرصه داخلی و بین الملل را بر عهده داشتند.

وی افزود: جایزه در قالب یک ایده و با حمایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شکل گرفت. اولین ایده آن سال 1401 و در سال 1402 فراخوانی اتفاق افتاد. ایده از آنجا شکل گرفت که یکی از دغدغه‌های ریاست سازمان فرهنگ، جهانی‌اندیشی در عرصه علوم انسانی به ویژه در عرصه حوزه‌های علمیه بود. با این تعریف که اگر می خواهیم برای دنیا حرفی داشته باشیم، باید پاسخ‌های ما با ویراست جهانی تولید شود. این جایزه فقط یک رویداد علمی مانند رویدادهای دیگر نیست بلکه جوایزش هدفمند است.

بیشتر بخوانید

جهانگیری ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سکویی برای حضور برگزیدگان در عرصه‌های بین المللی خواهد شد تا در دانشگاه‌های خارجی نظریه خود را اثبات کنند و از این طریق از یک سو با مسائل جهان آشنا شوند از دیگر سو مراکز آکادمیک بدانند ما در حوزه علوم انسانی حرفی برای گفتن داریم.

جایزه شهید صدر به دنبال صادرات علوم انسانی اسلامی است

دبیر جایزه جهانی صدر با اشاره به اینکه واقعیت این است که سهم علوم انسانی و اسلامی در تولید علم کشور زیر دو درصد است، گفت: ما رشد علمی بایسته‌ای در حوزه علوم انسانی در جهان نداریم، اما در عین حال این رشد علمی در عرصۀ جهانی هر روز فزاینده می‌شود. ما آن مزیت انحصاری و استثنایی در علوم اسلامی را نتوانستیم تبدیل به سرمایه کنیم. امروزه یک نگرش جدی به حوزه مطالعات اسلامی در غرب اتفاق افتاده  است. جایزه جهانی شهید صدر رقیب جایزه‌های دیگر نیست بلکه به دنبال صادرات علوم انسانی اسلامی است.

وی یکی دیگر از اهداف جایزه جهانی شهید صدر را جانمایی سهم و نقش علوم انسانی در کشور دانست و افزود: امیدواریم در قالب این جایزه سهم علوم انسانی اسلامی را از دو درصد به عدد مناسبی برسانیم. واقعیت این است که در حوزه مطالعات اسلامی به ویژه در دهه‌های اخیر در غرب اتفاقات خوبی صورت گرفته است. در قرآن و فقه و عرفان کرسی‌های مطالعات دارند. عجیب اینجاست که ما در این سهم بین المللی نقشی نداریم. اگر مقایسه‌ای در مقالات داخلی (ISC) و خارجی (ISI) داشته باشیم، سهم تولید خوبی در داخل داریم، اما در بعد بین المللی نقش فعالی نداریم. مراکز غرب منبع علوم انسانی و اسلامی هستند. هنری کربن سهروردی را معرفی می‌کند. در قرآن‌پژوهشی آنها مرجعیت علمی می‌یابند. جایزه شهید صدر به دنبال ایجاد و احیای مراکز علمی ما به ویژه در حوزه‌های علمیه است.

جهانگیری هدف دیگر این جایزه را این گونه عنوان کرد: ما حداقل به دنبال حل مسائل بین المللی هستیم. مسئله‌پردازان ما باید مسائل جهانی را حل کنند. اندیشه‌های اندیشمندان ما باید بین المللی شود؛ علاوه بر این، با ترجمه آثار برگزیدگان به دنبال برندینگ نظریه‌ها هستیم. جایزۀ جهانی دنبال کتاب و مقاله و پایان نامه نیست. این جایزه به دنبال نظریه و اندیشه است. بر اساس این شاخصه‌ها، داوری‌ها صورت گرفت که آیا پیوست بین المللی دارد یا خیر و آیا برش بین المللی دارد یا خیر. نهایت اینکه 423 اثر از کشورهای مختلف به دبیرخانه رسید. این عدد برای ما جای شگفتی داشت؛ چرا که محدود به نظریه‌پردازان بود.
وی افزود: بنابراین شرط ما نوآوری در نظریه بود. این نظریه حتماً باید در معاصر اتفاق بیفتد. همچنین کمک کننده به حل مسائل جهانی مثل معلولیت، محیط زیست، فقر و … باشد. حتماً دارای صورت بندی مقبول  و قالب بین‌المللی باشد.

source

rastannameh.ir

توسط rastannameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *