Wp Header Logo 1087.png

 افزایش جمعیت و وسایل نقلیه، گسترش تکنولوژی و تعدد و پیچیدگی راه‌های وقوع جرم، برقراری نظم و امنیت در سطح کشور را با چالش مواجه کرده است. بدیهی است، عدم توسعه زیرساخت‌های شهری و ارتقا نیافتن امکانات و نیرو‌های پلیس متناسب با شرایط کنونی، دشواری‌های این مسیر را دوچندان خواهد کرد. امنیت محصول اجتماعی است و در پیش گرفتن رویکردی جامعه‌محور توسط پلیس با هدف پیشگیری از وقوع جرم، ارتقای احساس امنیت و در نتیجه بهبود کیفیت زندگی شهروندان را به عنوان یکی از راه‌های عبور از این معضل چندوجهی معرفی می‌کند. اتخاذ رویکرد جامعه‌محور توسط پلیس، نیازمند تعامل دوسویه پلیس با مردم است. از یک‌سو پلیس نیاز‌های واقعی مردم در حوزه نظم و امنیت را مورد سنجش قرار می‌دهد و از این نتایج در راستای ارائه خدمات مطلوب بهره می‌گیرد و از سوی دیگر جامعه علاوه بر انعکاس نیاز‌های خود، پلیس را در انجام مأموریت‌هایش یاری می‌رسانند. 
بنابراین پلیس باید به رغم ارتباط مستقیم با مردم از طریق جلب رضایت آنها، پشتیبانی و همکاری آن‌ها را داشته باشد و با تعامل دوسویه به کمک شهروندان از وقوع جرائم پیشگیری کند. 
خوشبختانه در سال‌های اخیر، پلیس برای جلب مشارکت مردم از راهکار‌های عملی از جمله توسعه هوشمندسازی پلیس استفاده کرده که لازمه مثمرثمر بودن این اقدامات، مسئولیت‌پذیری تمامی دستگاه‌ها و همکاری متقابل مردم با پلیس است. 
گفتگو با مردم، فراهم کردن فرصت لازم به منظور شناسایی مشکلات و ارائه راه‌حل توسط مردم، توانمندسازی شهروندان با آموزش‌های لازم و جلب همکاری آن‌ها در پیشگیری از جرم گام‌های مهمی برای پیشبرد اهداف پلیس جامعه‌محور هستند. بنابراین امید است در راستای برقراری امنیت پایدار اجتماعی و جلب مشارکت‌های مردمی، شاهد همراهی سازمان‌های دولتی، مردم‌نهاد و شهروندان با پلیس باشیم و با پشتکار نیرو‌های انتظامی، اقدامات مؤثر برای کاهش جرائم، افزایش رضایتمندی و ارتقای کیفیت زندگی مردم افزایش یابد.

source

rastannameh.ir

توسط rastannameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *