محققان موفق به توسعه نرمافزاری به نام PIONEER شدهاند که میتواند به طور قابل توجهی فرآیند کشف دارو را تسریع کند. این نرمافزار با تحلیل دادههای عظیم ژنومی و ساختار پروتئینها، به دانشمندان کمک میکند تا تعاملات کلیدی بین پروتئینها را شناسایی کنند. این تعاملات میتوانند هدفهای مناسبی برای طراحی داروهای جدید باشند.
به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، معمولاً سالها طول میکشد تا یک داروی جدید از مرحله ایده اولیه به مرحله آزمایش بالینی برسد. نرمافزار PIONEER میتواند این فرایند را به طور قابل توجهی کوتاهتر کند. با شناسایی دقیق تعاملات پروتئینی که در بیماریها نقش دارند، میتوان داروهایی طراحی کرد که به طور مستقیم بر این تعاملات تأثیر بگذارند. همچنین این نرمافزار میتواند برای مطالعه طیف گستردهای از بیماریها، از جمله سرطان، بیماریهای قلبی و بیماریهای عصبی، مورد استفاده قرار گیرد.
PIONEER با استفاده از هوش مصنوعی، دادههای ژنومی و ساختاری پروتئینها را تحلیل میکند و شبکههای پیچیدهای از تعاملات پروتئینی را ترسیم میکند. این نرمافزار سپس تعاملات کلیدی را که ممکن است در بروز بیماریها نقش داشته باشند، شناسایی میکند. PIONEER میتواند به دانشمندان کمک کند تا اهداف جدیدی برای طراحی داروهای جدید پیدا کنند.
به گفته محققان این نرمافزار میتواند به پیشبینی اثربخشی داروهای جدید بر روی بیماریهای مختلف کمک کند. همچنین با استفاده از دادههای ژنومی هر بیمار، میتوان درمانهای شخصیسازی شدهای را برای آنها طراحی کرد. توسعه نرمافزار PIONEER گامی بزرگ در جهت تسریع در فرآیند کشف دارو و ارائه درمانهای مؤثرتر برای بیماریهای مختلف است. با استفاده از این ابزار، دانشمندان میتوانند به طور دقیقتری بیماریها را درک کرده و راههای جدیدی برای درمان آنها پیدا کنند.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
source