Wp Header Logo 47.png
نیمی از مبتلایان به فشار خون بالا از بیماری خود اطلاعی ندارند

فشار خون بالا به عنوان قاتل خاموش معروف است که در ایران نیز یکی از بیماری های شایع است که بسیاری از افراد به دلیل سبک زندگی نادرست درگیر آن هستند.

به گزارش خبرگزاری آنا؛ طبق آمار سازمان جهانی بهداشت حدود ۱.۲۸ میلیارد بزرگسال ۳۰ تا ۷۹ ساله در سراسر جهان مبتلا به فشار خون هستند که بیشتر (دو سوم) در کشور‌های با درآمد کم و متوسط ​​زندگی می‌کنند.

تخمین زده می‌شود که ۴۶ درصد از بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا از ابتلای خود به این بیماری اطلاعی ندارند. کمتر از نیمی از بزرگسالان (۴۲ درصد) مبتلا به فشار خون بالا تشخیص داده شده و درمان می‌شوند. تقریباً از هر ۵ بزرگسال (۲۱ درصد) ۱ نفر آن درگیر این بیماری است.

فشار خون بالا عامل اصلی مرگ و میر زودرس در سراسر جهان است. یکی از اهداف جهانی برای بیماری‌های غیرواگیر کاهش شیوع فشار خون به میزان ۳۳ درصد بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ است.

وضعیت آمار ابتلا به فشار خون بالا در کشور

بررسی‌های ملی در ایران توسط وزارت بهداشت حاکی از افزایش آمار ابتلا به فشار خون بالا است. آمار ابتلا به فشار خون بالا در زنان در سال ۱۳۹۵ و ۱۴۰۰ به ترتیب ۲۷.۵  و ۳۳ درصد، در مردان ۲۵ و ۳۱ درصد و وضعیت در هر دو جنسیت در کل کشور به در سال ۱۳۹۵ و ۱۴۰۰ به ترتیب ۲۶ و ۳۲ درصد است.

پرفشاری خون (فشار خون بالا) به حالتی گفته می‌شود که فشار در رگ‌های خونی بیش از حد بالا باشد (۱۴۰/۹۰ میلی متر جیوه یا بیشتر). افراد مبتلا به فشار خون بالا ممکن است علائمی را احساس نکنند. تنها راه تشخیص این است که فشار خون خودمان را چک کنیم. باید توجه داشت مواردی که خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می‌دهند عبارتند از، سن بالاتر، ژنتیک، اضافه وزن یا چاق بودن، فعالیت بدنی ناکافی، رژیم غذایی پر نمک و نوشیدن الکل زیاد.

راهکار‌های پیشگیری و کاهش فشار خون بالا

تغییرات سبک زندگی می‌تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند. بسیاری از کسانی که این تغییرات را ایجاد می‌کنند، همچنان نیاز به مصرف دارو دارند. برخی تغییرات در سبک زندگی می‌تواند به پیشگیری و کاهش فشار خون بالا کمک کند از جمله این تغییرات؛ مصرف بیشتر سبزیجات و میوه‌ها، داشتن فعالیت بدنی بیشتر، که می‌تواند شامل پیاده‌روی، دویدن، شنا ی، داشتن حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی در هفته با شدت متوسط، انجام تمرینات قدرتی به میزان ۲ روز یا بیشتر در هفته، کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن دارید یا چاقی و همچنین مصرف دارو‌های تجویز شده توسط پزشک، است.

بیش از حد غذای شور نخورید (سعی کنید کمتر از ۲ گرم در روز سدیم معادل کمتر از ۵ گرم نمک مصرف کنید). کاهش مصرف نمک به میزان ۳ گرم در روز منجر به کاهش فشار خون می‌شود که به نوبه خود منجر به کاهش ۲۲ درصدی و ۱۶ درصدی مرگ و میر ناشی از سکته مغزی و ایسکمیک قلبی می‌شود.

غذا‌های پر از چربی‌های اشباع یا ترانس نخورید.

روغن زیتون می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند. روغن زیتون به دلیل مواد مغذی و ترکیبات گیاهی موجود در روغن زیتون، مانند اسید اولئیک چربی امگا ۹ و پلی فنول‌های آنتی اکسیدانی، می‌تواند بخشی مفید از رژیم غذایی با هدف کاهش فشار خون باشد.

همچنین ترک سیگار و محدویت  مصرف الکل در پیشگیری و کنترل فشار خون بالا بسیار حائز اهمیت است، کاهش فشار خون از حمله قلبی، سکته مغزی و آسیب کلیه و همچنین سایر مشکلات سلامتی جلوگیری می‌کند.

source

rastannameh.ir

توسط rastannameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *