امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.
به گزارش خبرگزاری آنا، تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتیهای دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقهمندان این حوزه فراهم میکند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.
تصویر روز apod
آن نقطه سیاه روی مشتری چیست؟ هیچ کس با اطمینان نمی داند. زمانی که فضاپیمای جونو ناسا از کنار مشتری پرواز کرد، از این ابر تاریک عکس گرفت. این نقطه به طور غیررسمی آبیس – Abyss (شکاف ژرف) نامیده میشود. ابرهای اطراف نشان میدهند که آبیس در مرکز یک گرداب در حال چرخش قرار دارد. لکههای تاریک در جو مشتری معمولا عمیق تر از نقاط روشن تر هستند. این بدان معناست که آبیس ممکن است یک حفره عمیق باشد، اما برای اینکه مطمئنتر شویم به شواهد بیشتری نیاز داریم. آبیس توسط ابرهای پیچ در پیچ و دیگر سامانههای طوفانی احاطه شده است. برخی از این ابرهای رنگ روشنی دارند و ارتفاع بالایی دارند. جونو این تصویر را در سال 2019 زمانی که در فاصله حدود 15000 کیلومتر بالای ابرهای مشتری قرار داشت گرفت. گذر دیگر جونو از نزدیک مشتری تا سه هفته دیگر خواهد بود.
تصویر روز skyandtelescope
این عکس از لکههای خورشیدی در بورسا، ترکیه در ماه اکتبر 2024 گرفته شده است. این عکس از 1 اکتبر تا 31 اکتبر 2024، لکههای خورشیدی به شماره 3844 تا 3879 را نشان میدهد. این اثر مشترک
محصول همکاری سنول سانلی(Şenol ŞANLI) و اوغور ایکیزلر (Uğur İKİZLER) در رصدخانه پویاییشناسی خورشید گرفته (SDO) شده است.
تصویر روز Earthsky
در 2 نوامبر 2024، ساعت 6:33 بعد از ظهر، معافک بیشر (Muafak Bisher) چند عکس شگفت انگیز در مجد الکورم گرفت. عکس صرفاً با آیفون 15 پرو مکس گرفته شده و هیچ افکت رنگی در لایت روم اضافه نشده است.
عکاس در رابطه با تصویر خود گفت: «یک طوفان رعد و برق به منطقه ما رسید. طوفان بیش از یک ساعت به طول انجامید. من لحظات هیجان انگیز زیادی را ثبت کردم، اما میخواهم این لحظه باشکوه را به اشتراک بگذارم. امیدوارم از آن لذت ببرید!»
تصویر روز astronomy
آنتونی گریلو (Anthony Grillo) اهل بل ورنون، پنسیلوانیا این تصویر را ثبت کرده است. او با استفاده از فیلتر Hα این تصویر را از کهکشان مثلثی (M33) گرفت. تصویر زیر M33 را با ظاهری جدید نشان میدهد، اما همچنان قابل تشخیص است.
عکاس از یک تلسکوپ 14 اینچی استفاده کرد و ده ساعت زمان نوردهی صرف شد. دادههای فیلتر Hα گاز هیدروژن گرم شده را در بازوهای مارپیچی کهکشان برجسته میسازد. این مناطق محل شکل گیری ستارههای جدید هستند.
source