Wp Header Logo 722.png

جوان آنلاین: علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی امشب ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳ در برنامه صف اول شبکه خبر در مورد ویروس کرونا گفت: ویروس کرونا ناشناخته بود احتمال اینکه این ویروس یک ویروس غیر طبیعی و شاید دست ساز باشد هم احتمال آن کم نبود. 

به گزارش فارس، معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: قبل از ورود واکسن‌ها همه کشور‌ها صرفاً با خلاقیت و درس‌آموخته‌های قدیمی عمل می‌کردند؛ و در این قسمت کشور ما عملکرد قابل قبولی داشت. وی ادامه داد: ما دو بحث در مورد واکسن داشتیم یکی اینکه آیا ما می‌توانیم دسترسی به واکسن داشته باشیم و دوم اینکه این دسترسی باید به صورت ساخت داخل باشد یا باید از خارج از کشور وارد کنیم یا هر دو باشد. رئیسی گفت: بعد از آنکه واکسن‌ها در کشور‌های مختلف تولید شدند تا زمانی که واکسیناسیون مردم خودشان به اتمام نمی‌رسید به دیگر کشور‌ها واکسن صادر نمی‌کردند به عنوان مثال آمریکا به کشور برادر خودش کانادا تا زمان اتمام واکسیناسیون در کشورش هیچ واکسنی را صادر نکرد. معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: با ورود واکسن‌ها همه‌گیری در دنیا و پاندمی قطع شد و این بسیار مهم است. هزاران نفر در طی یک روز در سراسر دنیا فوت می‌کردند و با ورود واکسیناسیون این زنجیر قطع شد. ضمن اینکه هرواکسنی می‌تواند عوارض خودش را داشته باشد. وی در مورد بیماری‌های تنفسی گفت: در فصل پاییز و به خصوص زمستان بیماری‌های تنفسی به دلیل زیادی تشدید پیدا می‌کند یکی از این دلایل ویروس‌های فصلی است، اما دلایل دیگری هم دارد.

رئیسی گفت: به طور کلی در شروع فصل پاییز معمولاً اورژانس‌ها و مراکز ارائه خدمت سرپایی تعداد بیمارانی که به دلیل بیماران تنفسی مراجعه می‌کنند را زیادتر اعلام می‌کنند، اما رشد چشمگیری امسال نسبت به سال گذشته نداریم. ما همیشه توصیه می‌کنیم افراد آسیب‌پذیر مانند سالمندان و افرادی که بیماری تنفسی دارند باید تمهیداتی را برایشان اندیشید. معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: معمولاً توصیه می‌شود یک ماه قبل از شیوع بیماری‌ها یعنی قبل از ورود فصل پاییز بهترین موقع برای زدن واکسن آنفلوآنزاست. وی گفت: صرفاً گروه‌های پرخطر باید واکسن بزنند، اما نیاز نیست تمام مردم واکسن بزنند. اینکه بگوییم کرونا کلاً از بین رفته است غلط است، اما به مانند قدرت قبلی نیست. علت آن هم این است که بیشتر افراد در مقابل این بیماری واکسینه شده‌اند.

رئیسی در مورد آنفلوآنزا افزود: آنفلوآنزا هر سال جهشی در آن صورت می‌گیرد و سویه‌های آن تغییر می‌کند و نمی‌تواند مانند کرونا عامل بستری‌های طولانی و آی سی یو باشد. بیماری واگیرداری خارج از روند عادی نداریم. معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: افرادی که آسیب پذیرند و سیستم ایمنی مشکل داری دارند و دچار دیابت پیشرفته هستند حتماً می‌بایست مراقبت‌های بیشتری را انجام بدهند. دانش آموزی که سرماخوردگی اش مشخص است نباید به مدرسه برود اگر این دانش آموز به مدرسه برود کل مدرسه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
وی افزود: تب دنگ شبیه مالاریاست و برای کشور ما آشناست که توسط پشه آنوفل منتقل می‌شود. تب دنگی هم توسط پشه منتقل می‌شود. اما پشه‌ای که تب دنگ را منتقل می‌کند داخل خانه‌ها هم می‌آید همچنین بسیار در مقابل سموم مقاوم است. تخم این پشه می‌تواند در یک مکان خشک ۴۰۰ روز باقی بماند و در زمان بارندگی رشد کند. رئیسی گفت: تست اچ آی وی کاملا رایگان است و جز برنامه‌ها و وظایف ماست. ما برنامه‌های فعال داریم که به افراد اطلاع رسانی می‌کنیم تا به مطب‌ها و پزشکان مراجعه بکند. هر مرکز بهداشت و خانه بهداشت که افراد مراجعه بکنند پروتکل‌ها مشخص شده است و کاملاً محرمانه است. معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مورد پویش ملی تغذیه و مقاومت میکروبی افزود: یکی از مشکلات که در سطح دنیا وجود دارد و سازمان جهانی بهداشت و همه سازمان‌های حوزه سلامت به آن تاکید می‌کنند مقاومت میکروبی است.

وی در مورد جوانی جمعیت گفت: اگر یک نگاه کلی به روند جمعیت دنیا داشته باشیم، جمعیت دنیا رو به کاهش است در برخی از کشور‌ها این سرعت کاهش بالاست. هیچ کشوری در دنیا سراغ نداریم که کاهش کمتر از ۲۵ سال صورت گرفته باشد. سال ۱۳۸۵ از ۱۰ میلیون مادری که در سن باروری بودند ۲ میلیون نوزاد متولد می‌شد، اما امروز که ۲۳ میلیون خانم در سن باروری هستند کمتر از یک و نیم میلیون نوزاد متولد شده است. کشور ما به سمت پیر شدن می‌رود. تا ۳۰ سال آینده از هر ۳۰ ایرانی یک سالمند خواهیم داشت. رئیسی افزود: اگر با همین شرایط جلو برویم ۳۰ سال آینده ما در منطقه خودمان پیرترین کشور منطقه خواهیم بود. معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برنامه پزشک خانواده بیان کرد: برنامه پزشک خانواده طبق اسناد بالادستی ماست که در قانون هفتم توسعه هم آمده است ریاست محترم جمهور هم روی این موضوع تاکید جدی دارند. اگر زیرساخت‌ها آماده باشد پزشک خانواده می‌تواند بسیار به ما کمک کند.

 وی در مورد جراحی‌های زیبایی و تزریق ژل‌ها گفت: این موارد در دو گروه قرار می‌گیرند یک سری از افراد هستند که مجوز‌های قانونی دارند و دوره‌های لازم را فرا گرفتند؛ و عده‌ای هم هستند که غیرقانونی هستند و توسط معاونت بهداشت و درمان نظارت می‌شود و به آنها برخورد لازم صورت می‌گیرد. رئیسی ادامه داد: مقابله با این موارد صرفاً با وزارت بهداشت و درمان نیست همه دستگاه‌ها باید بیایند و عزم راسخ داشته باشند تا بتوانیم با این موارد مقابله کنند.

source

rastannameh.ir

توسط rastannameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *