یک شرکت دانش بنیان ایرانی حاضر در دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت موفق به بومی سازی دستگاه تقطیر در فشار خلاء براساس استاندارد ۱۱۶۰D ASTM شده است که از آن برای جدا کردن هیدروکربنهای جداگانه نفت استفاده میشود.
به گزارش خبرگزاری آنا، این شرکت دانشبنیان از جمله شرکتهایی است که در دوازدهمین نمایشگاه ایرانساخت حضور دارد. این شرکت در طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی مربوط به آزمون فرآوردههای نفتی مطابق با استانداردهای بین المللی فعالیت میکند.
مسلم مشایخی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان گفت: دستگاه تقطیر در فشار خلاء براساس استاندارد ۱۱۶۰D ASTM، دستگاه تقطیر اتمسفریک براساس استاندارد ۸۶D ASTM، دستگاه خوردگی روغن موتورهای دیزلی و دستگاه اشتعال بسته نیمه خودکار از جمله محصولاتی که از سوی شرکت ما عرضه میشود.
وی در توضیح عملکرد دستگاه تقطیر در فشار خلاء براساس استاندارد ۱۱۶۰D ASTM گفت: از این روش آزمون به منظور تعیین مشخصات تقطیر فرآوردههای نفتی که ممکن است در صورت تقطیر در فشار اتمسفر تجزیه شوند، استفاده میشود. دادههای به دست آمده از این روش میتواند به عنوان یکی از ویژگیهای فرآوردههای نفتی که اغلب شامل محدودیتهای فرآیند تقطیر است، مورد استفاده قرار گیرد.
این فعال فناور ادامه داد: تقطیر در خلاء یکی از بهترین روشهای آزمایشگاهی و صنعتی است که برای جداسازی مواد در محلولهای مایع به کار میرود. در این روش، محلول مورد نظر را تحت خلاء قرار میدهند و این امر باعث پایینتر آمدن دمای محلول خواهد شد. در نتیجه این کار میتوان با صرف انرژی کمتر، مواد محلول را از یکدیگر جدا کرد.
به گفته او، استفاده از روش تقطیر در خلا، برای محلولهایی مناسب است که مواد موجود در آنها، دمای تبخیر و همچنین دمای جوش بالایی در اتمسفر دارند.
مشایخی در خصوص کاربست دستگاه تقطیر در فشار خلاء براساس استاندارد ۱۱۶۰D ASTM خاطرنشان کرد: برای جدا کردن هیدروکربنهای جداگانه نفت از روش تقطیر در خلاء استفاده میشود. بعد از استخراج کردن نفت از زمین به صورت مستقیم استفاده آنچنانی نخواهد داشت و بایستی که از طریق فناوریهای صنعتی پالایش و پتروشیمیبه انواع مختلفی از فراوردههای نفتی تبدیل شود از اینرو در صنعت پرکاربرد فراوری و پتروشیمی نفت، میتوان به راحتی و با استفاده کردن از فناری و تجهیزات خاص، نفت خام را به محصولاتی کاربردیتر تبدیل کرد.
به گفته او، محصولات این شرکت در صنایع صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مانند شرکتهای پخش و پالایش نفت، مینی پالایشگاه ها، آزمایشگاههای بخش خصوصی و همکاران سازمان استاندارد کاربرد دارد.
این فعال فناور همچنین مزیت فنی نسبت به نمونه خارجی را در انحصارشکنی تولید این محصولات در کشور آمریکا و آلمان و توانمندی ایران و خاورمیانه دانست و گفت: نرم افزار و محیط کاربری اختصاصی و بومی سازی شده، ساخت دستگاهها براساس آپشنهای قابل تغییر مدنظر مشتریان همانند خودکار و نیمه خودکار، پایین بودن قیمت محصولات تولیدی (یک پنجم بازارهای بین المللی) با همان کیفیت، کاهش ارزبری، اشتغال زایی و … از دیگر مزیتهای این محصول است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در خصوص تجربه حضور در نمایشگاه ایران ساخت خاطرنشان کرد: تاکنون در دو دوره متاخر نمایشگاه ایران ساخت حضور داشته ایم و تقریبا ۲۰ درصد از فروش سالانه شرکت از رهگذر حضور در نمایشگاه بوده است، اما فارغ از فروش، هدف و یا به عبارت بهتر دستاورد ما از حضور در نمایشگاه ایران ساخت، شناخت مشتریان جدید و آشنایی با شرکتهای جدید جهت تامین قطعات و طراحی محصولات و شبکه سازی است.
source