Wp Header Logo 1467.png

جراحان مغز و اعصاب کانادایی در همکاری با شرکت نوآورانه‌ی نورالینک، متعلق به ایلان ماسک، مجوز لازم برای انجام یک مطالعه‌ی بالینی پیشگامانه را دریافت کرده‌اند. هدف از این مطالعه، بررسی ایمنی و کارایی کاشت تراشه‌های مغزی در افراد مبتلا به فلج کامل است.

به گزارش سرویس اخبار پزشکی و سلامت رسانه فناوری تکنا، در این آزمایش بالینی با عنوان CAN-PRIME، محققان قصد دارند با کاشت الکترودهای بسیار ظریف در مغز افراد، ارتباطی مستقیم بین مغز و دستگاه‌های خارجی برقرار کنند. این فناوری نوآورانه، به بیماران اجازه می‌دهد تا با استفاده از قدرت ذهن خود، دستگاه‌های خارجی مانند رایانه یا اندام‌های مصنوعی را کنترل کنند.

به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا،  افرادی که به دلیل بیماری‌هایی مانند ALS یا آسیب نخاعی، دچار فلج کامل شده‌اند، می‌توانند در این مطالعه شرکت کنند. در این روش، با استفاده از یک ربات پیشرفته، الکترودهای بسیار کوچکی در ناحیه‌ی مغز مرتبط با حرکت دست کاشته می‌شود. این الکترودها قادرند سیگنال‌های عصبی را دریافت کرده و به سیگنال‌های الکترونیکی تبدیل کنند.هدف از این مطالعه، بررسی ایمنی این روش درمانی و همچنین توانایی بیماران در کنترل دستگاه‌های خارجی با استفاده از ذهن است.

این مطالعه، گامی بزرگ در جهت توسعه‌ی رابط‌های مغز و رایانه (BCI) محسوب می‌شود. BCIها می‌توانند به افراد دارای معلولیت کمک کنند تا استقلال خود را بازیابند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند. همچنین، این فناوری می‌تواند در آینده برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر مورد استفاده قرار گیرد.

با وجود تمام امیدواری‌ها، این فناوری هنوز در مراحل اولیه‌ی توسعه قرار دارد و با چالش‌هایی همچون ایمنی، دوام الکترودها و مسائل اخلاقی همراه است. همچنین، نیاز به تحقیقات بیشتری برای بهبود عملکرد و گسترش کاربردهای این فناوری وجود دارد. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.

 

source

rastannameh.ir

توسط rastannameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *