Wp Header Logo 1945.png

پس از سقوط دولت بشار اسد توسط شورشیان، شاهد حضور هیأت‌هایی در پایتخت جمهوری عربی سوریه بودیم.هیأت‌هایی از اروپا، کشورهای منطقه و آمریکا در ۲۱ روزی که از سقوط دولت بشار اسد می‌گذرد به سوریه رفتند و با محمد الجولانی رئیس شورشیان حاکم بر دمشق دیدار کرده و برخی هم تماس تلفنی برقرار کردند.علاوه بر سفر گیر پدرسون نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه، آمریکا، فرانسه، اتحادیه اروپا، آلمان، انگلیس، ترکیه، قطر، عراق، عربستان، بحرین، اردن و لیبی در این مدت هیأت‌های خود را به دمشق اعزام کردند.

* هیأت آمریکایی در پایتخت سوریه

ریاست هیأت آمریکایی در سفر به دمشق برعهده معاون وزیر خارجه آمریکا بود. باربارا لیف معاون وزیر خارجه آمریکا در این سفر با الجولانی دیدار و ضمن تمجید از او، الجولانی را «فردی عمل‌گرا» خواند و مذاکره با الجولانی را خوب و ثمربخش خواند. این سفر و ملاقات در حالی انجام شد که تحریر الشام همچنان در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار دارد.البته باربارا لیف در اظهاراتی اعلام کرده که ایالات متحده تصمیم دارد جایزه ۱۰ میلیون دلاری برای دستگیری الجولانی را لغو کند.گیر پدرسون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سوریه هم در همان روزهای نخستین به دمشق سفر و با الجولانی دیدار کرد.

هیأت‌هایی که پس از سقوط اسد به دمشق رفتند

 

* نماینده اتحادیه اروپا در دمشق

نماینده اتحادیه اروپا هم در این مدت به دمشق سفر کرد. کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره سفر نماینده این اتحادیه به دمشق گفت که «مذاکراتی سازنده» داشته و بازگشایی نمایندگی‌ اتحادیه اروپا در سوریه را «گامی مهم» خواند.

* اعزام هیأت‌هایی از آلمان، فرانسه و انگلیس

براساس اعلام بیانیه وزارت خارجه آلمان، یک مقام ارشد دولت این کشور هم با سران حاکم بر دمشق گفت‌وگو کرد. وزارت خارجه آلمان در این باره اعلام کرد: «مذاکرات درباره روند انتقال سیاسی و انتظارات ما در مورد حمایت از اقلیت‌ها و حقوق زنان به منظور حمایت از توسعه صلح‌آمیز در سوریه متمرکز بود.» بر اساس بیانیه وزارت خارجه آلمان، این هیأت همچنین از ساختمان سفارت آلمان در دمشق بازدید کرده است.انگلیس هم از جمله کشورهایی بود که هیأت به دمشق اعزام کرد. الجولانی در دیدار هیأت انگلیسی بر نقش مهم انگلیس در عرصه بین‌المللی، ضرورت احیای روابط و پایان دادن به همه تحریم‌های اعمال شده علیه سوریه به منظور بازگشت آوارگان سوری از دیگر کشورها به کشورشان تأکید کرد.کاخ الیزه فرانسه هم اقدام به اعزام هیأت به سوریه کرد و یک هیأت دیپلماتیک فرانسوی بدین منظور به دمشق رفت و الجولانی ملاقات کرد.

هیأت‌هایی که پس از سقوط اسد به دمشق رفتند

* از ارسال پیام بحرین تا اعزام هیأت و حضور هیأت عربستانی در دمشق

حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین هم نخستین رئیس دولتی بود که برای الجولانی پیام فرستاد و آمادگی کشورش را برای همکاری با سوریه بعد از اسد اعلام کرد و پس از آن نیز وزیر خارجه بحرین با وزیر خارجه دولت موقت سوریه تماس تلفنی برقرار و علاوه بر این هیأتی هم از بحرین با الجولانی در کاخ الشعب دمشق دیدار کردند.عربستان سعودی نیز هیأتی به دمشق اعزام کرد. ریاست این هیأت را یکی از مشاوران دیوان سلطنتی این کشور بر عهده داشت و در این دیدار درباره همکاری‌های عربستان و سوریه به گفت‌وگو پرداخت.

* تماس تلفنی عبدالله بن زاید با الشیبانی و گفت‌وگوی تلفنی متقی با الجولانی

شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر امور خارجه امارات عربی متحده نیز طی روزهای اخیر در تماسی تلفنی با اسعد حسن الشیبانی وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه درباره تقویت روابط دو کشور به گفت‌وگو پرداخت.امیرخان متقی وزیر خارجه هیأت حاکمه سرپرستی موقت افغانستان هم طی روزهای اخیر با الجولانی تلفنی گفت‌وگو کرد. وی حمایت خود را از «عفو عمومی» و «حکومت‌داری خوب» در سوریه اعلام کرد.

* هیأت عراقی در دمشق

عراق هم اقدام به اعزام هیأتی به دمشق کرد. هیأت عراقی در سفر به دمشق را حمید الشطری رئیس دستگاه اطلاعات عراق سرپرستی می‌کرد که در ششم دی‌ماه در کاخ الشعب در دمشق با محمد الجولانی سرکرده شورشیان حاکم بر دمشق دیدار کرد.سخنگوی دولت عراق در این باره اعلام کرد که هیأت این کشور در این دیدار تحولات سوریه و الزامات امنیت و ثبات در مرزهای مشترک دو کشور را بررسی کرده است.

* وزیر مشاور در امور خارجی قطر در پایتخت سوریه

قطر هم محمد الخلیفی وزیر مشاور در امور خارجی خود را به دمشق فرستاد و با محمد الجولانی دیدار کرد و الجولانی در این دیدار از شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر دعوت کرد که به دمشق سفر کند. قطر همچنین اقدام به بازگشایی سفارت خود در پایتخت جمهوری عربی سوریه بعد از حدود ۱۳ ساله کرد.

* حضور فیدان در دمشق

نخستین وزیر خارجه‌ای که در این مدت به دمشق سفر کرد، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه بود. فیدان یکشنبه دوم دی به دمشق رفت و پس از دیدار با الجولانی و شرکت در نشست خبری به همراه سرکرده شورشیان حاکم بر دمشق بازدیدی از مکان‌های دیدنی دمشق داشت و پس از غروب خورشید به دامنه مرتفع کوه قاسیون، مشرف به دمشق رفت و با الجولانی چای نوشید.

خبرگزاری اسپوتنیک هم در این باره گزارش داد که هیأت ترکیه با خودروهای حامل پرچم ترکیه از مرز سوریه و ترکیه عبور و به سمت دمشق پایتخت سوریه حرکت کرد.«برهان کوراوغلو» کاردار سفارت ترکیه در دمشق هم اعلام کرد که: «پس از وزیر خارجه رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور هم در حال بررسی آمدن به دمشق است.»

* ایمن الصفدی هم به دمشق رفت

ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن هم دومین وزیر خارجه‌ای بود که بعد از هاکان فیدان به دمشق رفت و گفت که این کشور آماده ارائه هرگونه کمک به سوریه است. این دیپلمات عالی‌رتبه اردنی با بیان اینکه بازسازی سوریه، برای اردن و کل منطقه مهم است، افزود: امیدواریم دولتی که نمایندگی همه طرف‌ها را برعهده داشته باشد در سوریه بر سرکار بیاید.وزیر خارجه اردن همچنین گفت: به سوری‌ها در روند بازسازی کمک می‌کنیم.

هیأت‌هایی که پس از سقوط اسد به دمشق رفتند

* ولید جنبلاط در دمشق و تماس تلفنی خالد مشعل

ولید جنبلاط رئیس سابق حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان نیز در این مدت به دمشق سفر و با الجولانی دیدار کرد و الجولانی پس از این دیدار گفت: لبنان دارای عمق استراتژیک و یک منطقه حساس برای سوریه است و ما امیدواریم که روابط استراتژیک مستحکمی بین دو کشور برقرار شود.خالد مشعل رئیس حماس در خارج از فلسطین هم در این مدت با ابومحمد الجولانی تلفنی گفت‌وگو کرد. وی در این تماس از الجولانی خواست به دفتر جنبش‌های مقاومت فلسطینی ورود و آنها را تعطیل و خلع سلاح نکنند.

* حضور هیأتی از لیبی در دمشق

آخرین هیأتی که به دمشق سفر کرد، هیأت لیبیایی بود که روز شنبه هشتم دی‌ماه به پایتخت سوریه سفر کرد. ولید اللافی نماینده دولت وحدت ملی لیبی و وزیر مشاور این کشور در امور ارتباطات و مسائل سیاسی صبح شنبه هشتم دی‌ماه با الجولانی سرکرده شورشیان حاکم بر دمشق دیدار کرد.این مقام دولت لیبی گفت که این کشور از مردم سوریه و ریاست جدید این کشور در مرحله انتقالی حمایت خواهد کرد. و همچنین اعلام کرد: «به‌زودی سفیر لیبی در سوریه را تعیین خواهیم کرد. با رهبری جدید سوریه درباره هم‌افزایی از جمله در زمینه انرژی بحث و گفت‌وگو کردیم.»

اسعد حسن الشیبانی وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه همچنین در اظهاراتی درباره مصر گفته بود که سوریه خواهان برقراری روابط مهم و استراتژیک با جمهوری عربی مصر در سایه احترام به حاکمیت دو کشور و عدم مداخله در امور آنها است.وی پیش از این هم عنوان کرده بود که در روزهای آینده همکاری گسترده‌ای بین سوریه و کشورهای عربی در تمامی سطوح انجام خواهد شد.

source

rastannameh.ir

توسط rastannameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *