Wp Header Logo 155.png

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار شامگاه پنجشنبه سیزدهم دی ماه ۱۴۰۳ در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم پس از قرائت قرآن توسط محمدرضا ناصری، فرزند شهید مدافع حرم علی ناصری و پخش نماهنگ « سلام عمار به قهرمانان مقاومت» هیئت داوران بخش مستند به جایگاه آمدند تا جوایز این بخش را اهدا کنند.

هیئت داوران، لوح  افتخار  بخش مستند «جمهور پیروز» را به اثر «ماهد» حامد نمازی و «میانداران» به کارگردانی صادق قاسمی اهدا کرد.

فانوس این بخش نیز به  مستند «پشت کوه های علی زنگی» ساخته علی باغشنی رسید.

پانزدهمین جشنواره فیلم عمار به ایستگاه پایانی رسید/ اهدای فانوس‌های طلایی به آثار روشنگر

در بخش مستند «جنگ فرهنگی»، هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر«سقف شیشه‌ای» به کارگردانی«محسن کریمیان» و اثر«لابیرنت(هزارتو)» به کارگردانی« محمدرضا عبدالحمیدی» ، لوح افتخار این بخش را به دلیل«روایت منسجم از یک سوژه مناسب» به اثر «مردمردم» به کارگردانی «مجید بهجت» اهدا کرد.

همچنین لوح افتخار دیگری به دلیل«ساخت مستند پرتره جذاب از یک هنرمند انقلابی» به اثر«نورالقدس» به کارگردانی «احسان شادمانی» اهدا شد.

در نهایت، فانوس این بخش به دلیل پرداختن به موضوعی مهم در قالب قصه‌ای جذاب از یک سوژه مناسب و خلق تصاویری دوست داشتنی  به اثر «نفس» به کارگردانی «علیرضا باغشنی» رسید.

در  بخش «جنگ اقتصادی و‌ رویای ایرانی»، هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر « سه روزقبل پرواز» به کارگردانی « علیرضا باغشنی» و «زینب» به کارگردانی « عزیزبابا نژاد» لوح افتخار این بخش را به دلیل «پرداخت هنرمندانه زندگی مجاهدانه و امید آفرین،  به اثر« راه زیبا» به کارگردانی «حمیدعلیداد» اهدا کرد. همچنین هیىت داوران  لوح افتخار دیگر این بخش را  به « سید مهدی مصطفوی» پژوهشگر اثر«بمب‌ها می آیند» اهدا کرد.

همچنین نشان مردمی استقلال از طرف خانواده شهید شهریاری به «علی یورتخانی» سوژه قهرمان مستند «تَلَک» اهدا شد.

یوردخانی در صحبت های کوتاهی عنوان‌کرد: خدمتگزار کوچک مردم ایران هستم. کار خوب خودش دعا است. این یک شعار بود و ما به این شعار عمل کردیم. اگر می‌خواهیم حزب‌اللهی واقعی باشیم، باید تلاش کنیم تا گرهی از کار مردم باز کنیم.

 در ادامه این‌مراسم، «مهدی العبودی» خواننده عراقی به جایگاه آمد. وی در صحبت های کوتاهی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره  سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی که امروز نیز سالگرد شهادت وی بود، قطعه ای حماسی را در وصف این شهید بزرگوار و جریان مقاومت اجرا کرد.

پانزدهمین جشنواره فیلم عمار به ایستگاه پایانی رسید/ اهدای فانوس‌های طلایی به آثار روشنگر

 پس از این اجرا، خانواده شهیدان زاهدی، حدادیان و امیراحمدی به جایگاه آمده و با اهدای فانوس و لوح  افتخار به «مهدی العبودی» از این خواننده عرب زبان تقدیر کردند.

در بخش «مستند عدالت»هیئت دوران در بخش مستند عدالت ضمن تقدیر از اثر «ارث مادری» به کارگردانی محسن آقایی و اثر «سرطان اجتماع» به کارگردانی محسن اسلام‌زاده، لوح افتخار این بخش را به دلیل تلاش قابل قدردانی برای تبیین مسائل صنفی کاگران نعدن اهدا می‌شود به اثر «آوار جان» به کارگردانی محمدعلی ابراهیمی اهدا کرد.

ضمنا فانوس این بخش به دلیل جسارت و عدم مصلحت‌اندیشی و نگاه جامع، همراه با مسئله‌شناسی دقیق اهدا می‌شود به اثر «عالیجنابان معدن» به کارگردانی محمود شهبازی اهدا شد. 

همچنین فانوس دیگری به دلیل معرفی یک گروه قهرمان مردمی و روایت تصویری این گزاره که «ایستادگی جواب می‌دهد» به اثر «سنگر هفت‌تپه» به کارگردانی علی زهیری اهدا شد.

در بخش مستند «آرمان روح الله»، هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر «آرمان» به کارگردانی رضوانه فتحی، لوح افتخار این بخش را به اثر «تروکاژ ۲» به کارگردانی محمدهادی نعمتی و «ترور امنیت» به کارگردانی مشترک علی سرو و ستاره کوهکن اهدا کرد.

پانزدهمین جشنواره فیلم عمار به ایستگاه پایانی رسید/ اهدای فانوس‌های طلایی به آثار روشنگر

فانوس این بخش  نیز به دلیل «پرداخت چند وجهی و جذاب به فتنه ۱۴۰۱» می‌شود به اثر «هشت نفرت انگیز» به کارگردانی «مهدی لارویی» رسید.

 هیئت داوران بخش مستند حافظه ملی (تاریخ سیاسی) ضمن تقدیر از اثر «تفسیر و تفنگ» به کارگردانی «رضا ایروانی الداغی و سیدحسین امام جمعه» و «مافیای بمب افکن» به کارگردانی «سید مصطفی سیدالحسینی»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «ارائه تصویر مستند و عینی از سوء استفاده جریان‌های تجزیه طلب و وابسته خارجی»  به اثر «دژِی کانو» به کارگردانی «یزدان پرونده» اهدا کرد.

 لوح افتخار دیگر این بخش  هم «می مات» به کارگردانی «محمد علی رخشانی صابر»رسید. از نگاه هیئت داوران، دلیل اهدای این جایزه  «ارائه چهره جدیداز مقاومت ملی در برابر تجاوز ستم و تعدی انگلستان در مناطق بلوچستان»  بود که در مستند «می مات» به آن پرداخته شده بود.

فانوس این بخش نیز ر «مستند شهر نو» به کارگردانی سیده مهدیه قریشی رسید. همچنین فانوس دیگری به مستند «این یک اعتراض است» به کارگردانی «مهدی محمودی» به دلیل «طرح پاسخ به مسئله دیکتاتوری در ایران و مواجهه عزتمندانه روسای جمهوری ایران با اعتراضات حضوری دانشجویی و ایجاد شورآفرینی و هیجان و نشاط جنبش دانشجویی» اهدا شد.

اما جایزه ویژه «موزاییک مرگ بر آمریکا» به مستند «مافیای بمب افکن» به کارگردانی سید مصطفی سیدالحسینی کارگردان اهدا شد.

در ادامه  پس از پخش کلیپ معرفی «علی مرتضی» (خبرنگار لبنانی جبهه مقاومت) وی با تشویق  پرشور حاضران در  تالار اندیشه روی صحنه آمد و گفت: می‌خواهم به لبنانی‌ها بگویم اینجا ایران است و ایرانی‌ها با ما هستند. لبنان قوی است؛ بیش از صد و بیست سرباز صهونیست کشتیم و هزاران نفر را زخمی کردیم و اقتصاد رژیم صهیونیستی را متوقف کردیم.

 این خبرنگار در ادامه گفت: پس از مکتب امام خمینی، همیشه خوشحال بودیم که در زمان حیات سید‌حسن هستیم. به شما می‌گویم که فکر و ایده مقاومت شما حتی از مسلمانان هم عبور کرده است و به هنر تبدیل شده است؛ و ما امروز در جشنواره‌ای هستیم که ثابت می‌کند مقاومت در هنر و قلم و رسانه است.

وی عنوان کرد:قبل از جنگ، سیدحسن نصرالله به دشمنان گفت افقی می‌آیید و عمودی می‌روید و این حقیقتا از طرف ایران محقق شد.

علی مرتضی گفت: با توجه به اینکه نمی‌خواهند ملت‌های منطقه وجود داشته باشند؛می‌خواهند ما را از نقشه جغرافیایی حذف کنند و مثل کرونا با ما برخورد می‌کنند. می‌خواهم به آنها بگویم ما در هنر و رسانه هستیم. حتی اگر همه وجود ما را از بین ببرید، ما برای این موضوع راه‌حل داریم.

در دامه این نشست کلیپی از فعالیت‌ها و آثار کمال شرف کاریکاتوریست  اهل یمن هنرمند فعال در محور مقاومت پخش شد. پس از آن نیز پیام تصویری این کاریکاتوریست یمنی روی پرده نقش بست و با تشویق حاضران در آییین اختتامیه جشنواره عمار همراه شد.

در بخش مستند نظم جدید جهانی و نهضت جهانی مستضعفین، لوح افتخار به  دلیل «سوژه‌یابی جذاب و پرداخت به نقش گروه‌های مردمی در حمایت از مقاومت مردم غزه و فلسطین» به اثر «دکتر تانر» به کارگردانی «محمد مجیدپور» رسید. فانوس این بخش هم به دلیل «روایت جذاب و روان از تاریخ مقاومت فلسطین با استفاده از عکس‌های خانوادگی» به اثر «آلبوم خانوادگی» به کارگردانی «محمدرضا نوروزبیگی» اهدا شد.

 همچنین فانوس دیگر  بخش «نظم جدید جهانی و نهضت جهانی مستضعفین» به دلیل «روایت کامل از تسلیح و گروه‌های مقاومت فلسطین و نقش شهید سلیمانی در این راستا و بازنمایی تسلیح مقاومت به عنوان بخشی از نظم جدید جهانی» به مستند «در تدارک طوفان» ساخته «احسان شادمانی» اهدا شد.

لوح افتخار بخش بین‌الملل به  قطعه «قدسنا» با صدای محمدحسین خلیل رسید و فانوس این بخش نیز به «حاضر بالمقلوب» به کارگردانی محمد قسان ذوقان و اثر «شیرین» به کارگردانی زید شکر اهدا شد.

در ادامه اهدای جوایز بخش بین‌الملل، خنجر یمنی، جایزه ویژه اختتامیه پانزدهمین جشنواره عمار، توسط خانواده شهید محمد میرزایی به اثر «صور صعده» به کارگردانی امیرحسین رضایی و محمدمهدی شعاعی اهدا شد.

پانزدهمین جشنواره فیلم عمار به ایستگاه پایانی رسید/ اهدای فانوس‌های طلایی به آثار روشنگر

پس از اجرای موسیقی توسط  سید علی‌شاه الموسوی از عراق،برگزیدگان بخش مستند تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس به شرح زیر اعلام شدند:

لوح افتخار این بخش به دلیل کارگردانی درست و بدون تکلف و نگاه ملی و انسانی به تلاش خستگی ناپذیر برای وطن و مردم با هر قومیت و مذهب اهدا می‌کند به اثر «همسفر» به کارگردانی «محمدحسین حیدری» و اثر «شیخ محمد» به کارگردانی «روح الله فخرو» به دلیل «کارگردانی و طراحی مناسب و پرتلاش بخش‌های بازسازی» اهدا شد.

فانوس این بخش نیز به دلیل «بیانی نو پیرامون موضوعی جذاب از همدلی اهل مسجد و کلیسا در دفاع مقدس»  به مستند «چلیپا و هلال» به کارگردانی «محسن اردستانی» رسید. 

لوح افتخار بخش فیلمنامه به  «سرمنزل» به نویسندگی «کوثر امیدی»، «به دنبال خورشید» به نویسندگی «مهدی قاسم‌زاده»، «ایستاده در آوار» به نویسندگی «صائمه گیلانی» و «راه بی بازگشت» به نویسندگی «امیر روئینی» رسید.

فانوس بخش فیلمنامه هم به اثر «ممدوک» به نویسندگی «محسن دانش بیری» اهدا شد.

پانزدهمین جشنواره فیلم عمار به ایستگاه پایانی رسید/ اهدای فانوس‌های طلایی به آثار روشنگر

در بخش داستانی بلند، هیئت داوران  ضمن تقدیر از اثر «میرو» به کارگردانی «حسین ریگی»، «آن دو» به کارگردانی «مرتضی رحیمی» را مستحق دریافت فانوس دانست.

در بخش نماهنگ فرهنگی، لوح افتخار به اثر «خارج» به کارگردانی «محمدحسین عباسی» اهدا شد.فانوس این بخش نیز به اثر «شهیدانه زیستن (موج نو)» به کارگردانی «کمیل ارجمندی» رسید.

هیئت داوران در بخش فیلم داستانی نیمه بلند و کوتاه، لوح افتخاررا به اثر «messege (پیام)» به کارگردانی «سعید ملتجی» و اثر «سیزده سالگی» به کارگردانی «محمد اسفندیاری» اهدا کرد.

 فانوس بخش فیلم داستانی نیمه بلند و کوتاه  نیز «فرزند حبیب» به کارگردانی «کریم مهرآبادی» رسید.

source

rastannameh.ir

توسط rastannameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *