جوان آنلاین: مذاکرات و رایزنی روسای جمهوری ایران و تاجیکستان صبح روز پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ پس از استقبال رسمی امام علی رحمان از مسعود پزشکیان آغاز شد. مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران شب گذشته (چهارشنبه) برای انجام سفر رسمی دو روزه به همراه هیاتی بلند پلیه وارد تاجیکستان شد و مورد استقبال امام علی رحمان رئیس جمهور این کشور قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، قرار است در این دور از مذاکرات بین دو رئیس جمهور و هیاتهای بلند پایه دو کشور در خصوص روابط دوجانبه، منطقهای و بین المللی گفتوگو کنند.
همچنین پس از پایان مذاکرات قرار است اسناد توافقنامههای دو کشور به امضای مقامات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان برسد و پزشکیان و امامعلی رحمن با خبرنگاران گفتوگو کنند. پزشکیان قرار است پس از این مراسم به دانشگاه علوم پزشکی ابوعلی سینا رفته و به او پروفسوری افتخاری اهدا شده و در جمع دانشکاهیان سخنرانی کند.
عباس عراقچی وزیر امور خارجه، محسن پاک نژاد وزیر نفت، عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد، غلامرضا نوری قزلچه وزیر جهاد کشاورزی، محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، عباس علی آبادی وزیر نیرو، خانم فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و محمد رضا فرزین رئیس بانک مرکزی، پزشکیان را در سفر به دو کشور تاجیکستان و روسیه همراهی میکنند.
ظرفیتهای اقتصادی مازندران
در این بین مازندران به عنوان استانی با چشم اندازهای روشن اقتصادی، گردشگری و زیرساختی میتواند مامنی برای تجار و فعالان اقتصادی کشور دوست و برادر تاجیکستان به شمار آید چراکه منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالاها و پذیرش کشتیهای تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.
بندر فریدونکنار هم حدود ۶۹ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار میرود.
این بندر از طریق جادههای هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراوردههای نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.
شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت ماه سال ۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.
صادرات افزون بر سه هزار تن کالا از مازندران به تاجیکستان
گمرکات مازندران طی ۹ ماهه سال جاری بیش از ۳ هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیون و ۴۷۶ هزار دلار به کشور تاجیکستان صادر کرده است.
در مدت یاد شده دستکم سه هزار و ۷۹۰ تن انواع کالاهای غیر نفتی به ارزش ۳ میلیون و ۴۷۶ هزار دلار به این کشور صادر شد که ازنظرارزشی نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد رشد را نشان میدهد.
کالاهای صادر شده از گمرکات مازندران به تاجیکستان شامل محصولات لبنی، مواد پلاستیکی، مرکبات، کیوی، ماهیو … است.
براساس این گزارش، از ابتدای سال تاکنون ۳۳۶ هزارتن به ارزش ۲۰۲ میلیون و ۹۳۷ هزار دلار از طریق گمرکات کشور به تاجیکستان صادر شده که سهم گمرکات مازندران از این مقدار صادرات یک درصد است.
از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند.
بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل با حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال است در کنار آن ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستانهای ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند. مازندران در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار چهار درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان یازدهمین استان کشور است و ۳.۸ درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.
source