Wp Header Logo 1493.png
آلودگی غذایی در بیمارستان‌ها، عوارض جدی دارد

ایمنی و بهداشت مواد غذایی در بیمارستان‌ها به دلیل ضعف سیستم ایمنی بیماران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چراکه هرگونه آلودگی غذایی می‌تواند منجر به عوارض جدی شود.

به گزارش خبرگزاری آنا، ساغی حمیدی دکتری حرفه‌ای داروسازی اظهار کرد: ایمنی و بهداشت مواد غذایی در بیمارستان‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا بیماران معمولاً سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند و هرگونه آلودگی غذایی می‌تواند به‌سرعت منجر به عوارض جدی یا حتی مرگ‌آور شود.

وی بابیان اینکه رعایت اصول بهداشت و ایمنی در تهیه، پخت، نگهداری و سرو غذا در بیمارستان‌ها ضروری است، افزود: افراد به دلیل بیماری‌های مختلف نسبت به عفونت‌ها آسیب‌پذیرتر هستند و غذاهای آلوده می‌توانند باعث شیوع عفونت‌های گوارشی شوند.

حمیدی ادامه داد: تغذیه مناسب و ایمن می‌تواند به بهبود سریع‌تر بیماران کمک کند و فرآیند درمان را تسهیل کند. همچنین رعایت استانداردهای بهداشتی باعث ایجاد اعتماد در بیماران و خانواده‌های آنان نسبت به خدمات بیمارستانی می‌شود.

این داروساز گفت: مواد غذایی باید از تأمین‌کنندگان معتبر و دارای مجوز خریداری شوند؛ انجام آزمایش‌های لازم بر روی مواد اولیه نیز برای اطمینان از عدم آلودگی و کیفیت مناسب ضروری است.

وی بابیان اینکه کارکنان باید قبل از شروع کار دست‌های خود را بشویند و از لباس‌های تمیز استفاده کنند، تأکید کرد: غذاها باید در دماهای مناسب پخته شوند تا باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های مضر از بین بروند. همچنین برای جلوگیری از آلودگی متقابل باید مواد خام مانند گوشت خام از غذاهای پخته‌شده جدا باشند.

حمید یادآور شد: غذاها باید در دمای مناسب نگهداری شوند تا از فساد آن‌ها جلوگیری شود. دمای یخچال باید زیر ۴ درجه سانتی‌گراد و دمای فریزر زیر ۱۸- درجه سانتی‌گراد باشد. رعایت زمان‌های مجاز نگهداری غذاها برای جلوگیری از فساد نیز ضروری است.

وی بابیان اینکه هنگام سرو غذا، باید از ظروف تمیز و مناسب استفاده شود و غذاها بلافاصله پس از آماده‌سازی سرو شوند، افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارکنان درزمینهٔ بهداشت مواد غذایی، روش‌های صحیح تهیه و سرو غذا و ایجاد سیستم‌های نظارتی برای بررسی رعایت اصول بهداشت و ایمنی در تمامی مراحل تهیه، پخت و سرو غذا بسیار اهمیت دارد.

این داروساز تأکید کرد: با رعایت اصول بهداشتی، آموزش کارکنان، نظارت مستمر و مدیریت بحران، می‌توان از خطرات ناشی از آلودگی مواد غذایی جلوگیری کرد و به حفظ سلامت بیماران کمک کرد. این امر نیازمند همکاری تمامی کارکنان بیمارستان، ازجمله پزشکان، پرستاران، آشپزها و مدیران است تا محیطی ایمن برای درمان بیماران فراهم شود.

 

 

source

rastannameh.ir

توسط rastannameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *