Wp Header Logo 1486.png

چرا موسیقی بر حافظه تأثیر می‌گذارد؟

موسیقی قادر است احساسات قوی را برانگیزد. وقتی یک قطعه موسیقی را می‌شنویم، به طور ناخودآگاه به خاطراتی که با آن موسیقی گره خورده‌اند، پیوند می‌خوریم. این پیوند عاطفی، باعث می‌شود که خاطرات مرتبط با آن موسیقی به راحتی در حافظه ما حک شود.

 

همچنین گوش دادن به موسیقی می تواند بخشی از قشر مغز را تحریک کند که مربوط به حافظه و احساسات می باشد.

موسیقی دارای ساختار ریتمیک و الگوهای مشخصی است. مغز انسان به طور طبیعی به این الگوها پاسخ می‌دهد و تلاش می‌کند تا آن‌ها را درک و حفظ کند. این فرآیند، به تقویت حافظه کمک می‌کند.

تاثیر گذاری موسیقی بر حافظه

برای تاثیر گذاری بیشتر بر حافظه به موسیقی آشنا برسید، به خصوص اگر از همان دوره زمانی نشات می گیرد که می خواهید به خاطر بیاورید. به عنوان مثال، گوش دادن به یک موسیقی از گروهی خاص ممکن است شما را به اولین لحظه ای که به مدرسه می رفتید بازگرداند و خاطره ای خوش از آن لحظه را برایتان تداعی کند.

همچنین موسیقی می‌تواند به یادآوری خاطرات شخصی و رویدادهای گذشته و حتی کارهای روزمره شما کمک کند.
جدا از همه این موارد موسیقی می‌تواند به یادگیری مهارت‌های حرکتی و عادت‌ها و کمک کند، مانند یادگیری نواختن یک ساز و یا تاثیر گذاری در یادگیری یک زبان خارجی. 

موسیقی و درمان

 

موسیقی درمانی: موسیقی درمانی، از موسیقی برای درمان طیف گسترده‌ای از اختلالات روانی و جسمی استفاده می‌کند. به نظر می رسد موسیقی مناسب می تواند به افراد مبتلا به آلزایمر و زوال عقل منزوی کمک کند تا دوباره با جهان ارتباط برقرار کنند و شادی و پذیرش اجتماعی بیشتری را در زندگی تجربه کنند و همچنین می تواند جایگزین مناسب برای داروهایی شود که ممکن است عوارض جانبی بیشماری را داشته باشند.

چه نوع موسیقی‌ برای تقویت حافظه بهتر است؟

مهم‌ترین عامل در انتخاب موسیقی، علاقه شخصی شما است. موسیقی‌ که شما را خوشحال و آرام می‌کند، بیشترین تأثیر را بر حافظه شما خواهد داشت. برخی موسیقی های کلاسیک و ملایم را برای این امر ترجیح می دهند و گروهی دیگر موسیقی هایی با ریتم و ملودی تند. اینکه شما چه موسیقی را برای تقویت حافظه انتخاب کنید کاملا به ذائقه شخصی شما و اینکه با کدام طیف از موسیقی ها احساس راحتی و نزدیکی بیشتری می کنید بر می گردد.

اما پیشنهاد ما به شما این است برای این امر از موسیقی هایی که ریتم بسیار تند و یا ملودی های ناهنجار دارند و ممکن است سیستم عصبی شما را دچار اختلال کند دوری کنید.
نتیجه‌گیری

موسیقی، یک ابزار قدرتمند برای تقویت حافظه و بهبود کیفیت زندگی است. با استفاده صحیح از موسیقی، می‌توانیم حافظه خود را تقویت کنیم، یادگیری را بهبود بخشیم و از فواید متعدد آن بهره‌مند شویم. امیدواریم تحقیقات بیشتر در مورد رابطه بین موسیقی و حافظه منجر به پیشرفت های بیشتری از این نوع در آینده شود.

منبع:آخرین خبر

source

rastannameh.ir

توسط rastannameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *