امروزه پیشرفت استارت آپ ها به حدی گستره شده است که یکی از بزرگترین خدمات را در زمینه کتاب و کتابخوانی به مردم ارائه کرده است. در این روزها آمار کتابخوانی و مطالعه سرانه کشور به شدت کاهشی شده است. مردم و افراد جامعه به دلایل گوناگون از جمله گرانی کتاب و عدم وقت کافی برای پیدا کردن یک کتاب، یا کمیاب بودن کتابی که به راحتی نمی توان آن را پیدا کرد، تمایل و انگیزشان برای خواندن کتاب به شدت کاهش یافته ونمی توانند در کنار این همه گرفتاری اقتصادی دغدغه کتاب را به دیگر مشکلاتشان نیز اضافه کنند.
این استارت آپ ها که در این زمینه فعالیت می کنند توانسته اند کمی در برطرف کردن مسائل و مشکلاتی که در زمینه کتابخوانی وجود دارد را برطرف کنند و افراد زیادی را به این مسیر جذب کنند.از آن جایی که برخی کتاب ها گران هستن و یا به سختی پیدا می شوند بنیان گذاران استارت آپ ها اقدام به راه اندازی کسب و کارهایی مرتبط با این محصولات کرده اند.
در ابتدا که استارت آپ ها فعالیت در این حوزه را آغاز کردند از عملکردانشان متوجه فعالیت حداقلی آن ها در این حوزه بودیم اما با گذشت زمان و برطرف شدن مشکلاتی که در این زمینه داشتند شاهد فعالیتهای موثر و مثبتورشد آمار سرانه کتابخوانی متناسب با سلیقه های امروزی در کشورهستیم.
این گروه های استارت آپی یکی از مهمترین و اساسیترین حوزههایی که تا امروز توانسته اند در آن به خوبی نقش ایفا کنند همین حوزه کتاب و کتابخوانی می باشد که توانستهاند به نیاز کاربران عصر جدید پاسخ دهند؛ بنابراین امر کتاب و کتابخوانی توانسته مورد توجه بنیانگذاران خلاق و ایدهپرداز استارتاپها قرار بگیرد، بهگونهای که اقدام به راهاندازی کسبوکارهایی مرتبط با این حوزه کردهاند.
با توجه به فلسفه وجودی استارتاپها که بر خلق و حداکثرسازی سرمایه تأکید دارند، میتوان با حمایتهای جامع و کاربردی از فعالیتهای حداکثری استارتاپها و شرکتهای خلاق در حوزه کتاب، به درآمدزایی بالایی دست یافت. این امر همچنین میتواند فرآیند کتابخوانی و دسترسی به کتاب را برای مخاطبان امروزی تسهیل و مؤثرتر کند؛ چرا که هر استارتاپی در آغاز راه تلاش میکند تا فعالیتهای خود را بهصورت دنبالهدار، پایدار و اثربخش پیش ببرد.
با وجود ظرفیت بالقوهای که در فعالیتهای نوآورانه و خلاقانه استارتاپها در حوزه کتاب وجود دارد، متأسفانه از این ظرفیتها و ایدههای استارتاپی کاربردی و موفق غفلت شده است. ورود مؤثرتر استارتاپها به حوزه نشر میتواند تغییرات و تحولات بسیاری را در این عرصه ایجاد کند، بهویژه با توجه به شکافهای قابل توجهی که در این زمینه وجود دارد. حال در زیر چند استارت آپ که در این زمینه توانسته اند به خوبی عمل کنند را برای شما در کنار هم آورده ایم تا با این پلتفرم ها آشنا شوید.
استارتاپ فیدیبو
در این استارت آپ که طراحی جالبی هم دارد می توانید کتاب الکترونیک و صوتی دلخواه خود را که از نویسندگان مختلف می باشد را خریداری کنید و در آن جایی داشته باشید برای نگه داری کتاب های خریداری شده که به آن کتابخانه شخصی هم گفته می شود. از ویژگی های این استارت آپ این است که در همه نوع سیستم عاملی نیز اپلیکیشن دارد و قابل نصب است. در این برنامه اگر فونت نوشته ها چشمان شمارا اذیت می کند می توانید آن را بزرگ و یا کوچک کنید. تنوع بسیار بالایی از کتاب دیجیتال و صوتی دارد.
استارتاپ فراکتاب
یکی از استارتاپهای فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی، «فراکتاب» است. این سامانه به کاربران امکان میدهد کتابها را به صورت متنی و صوتی تهیه و مطالعه کنند.
استارتاپ طاقچه
طاقچه یکی از شناختهشدهترین و موفقترین استارتاپهای حوزه کتاب در ایران است. این فروشگاه آنلاین به کاربران امکان میدهد تا انواع کتابهای الکترونیکی، صوتی، مجلات و روزنامهها را تهیه کنند.
استارتاپ جیک و بوک
استارتاپ «جیک و بوک» یک شبکه اجتماعی است که ارتباط میان خوانندگان، نویسندگان و ناشران را تسهیل میکند. این پلتفرم با ایجاد فضایی مدرن، تعامل بین اعضای خود را افزایش داده و به ترویج کتابخوانی در ایران کمک میکند.
استارتاپ عشق کتاب
این استارتاپ سامانهای برای فروش کتابهای کمکدرسی است که به کاربران امکان میدهد کتابهای موردنظر خود را با تخفیف تهیه کنند. با مراجعه به این سامانه، میتوانید هر کتاب کمکآموزشی را که نیاز دارید، خریداری نمایید.
استارتاپ کتابلت
source