Wp Header Logo 408.png

جوان آنلاین: علیرضا عبدالله زاده اظهار کرد: در راستای تحقق ساماندهی و حرفه‌ای‌سازی رویداد‌های گردشگری در سند تحول دولت، رویداد گلاب‌گیری شهرستان کاشان در تاریخ ۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ و به شماره ۵۰۴۰۴۱۳۲ در سطح بین‌المللی در فهرست رویداد‌های گردشگری ایران به ثبت رسید.

به گزارش مهر، وی افزود: گلاب‌گیری، نه تنها فرآیندی برای تولید گلاب، بلکه رویدادی فرهنگی، آئینی و اقتصادی که طی دهه‌های اخیر به یکی از محور‌های اصلی گردشگری بهاری در مرکز ایران بدل شده است.

عبدالله‌زاده ادامه داد: گلاب به‌دست‌آمده از دیگ‌های مسی سنتی، نه‌تنها بخش مهمی از سوغات منطقه را تشکیل می‌دهد، بلکه از دیرباز در آئین‌های مذهبی همچون شست‌وشوی سالانه ضریح ائمه اطهار (ع) و مناسک حج مورداستفاده قرار می‌گیرد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی کاشان گفت: شیوه سنتی گلاب‌گیری، همچنان در روستا‌های اطراف حفظ شده و از آن به‌عنوان بخشی از «میراث ناملموس ایران» یاد می‌شود.

وی بیان کرد: آئینی که با کارگروهی، چیدن گل پیش از طلوع آفتاب و روشن‌شدن آتش دیگ‌های بزرگ آغاز می‌شود و تا طلوع خورشید، رایحه‌ای دل‌انگیز به روستا‌ها و شهر‌های اطراف می‌پراکند.

عبدالله‌زاده تصریح کرد: در جلسه ۸۹۱ شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی که در دی‌ماه ۱۴۰۱ برگزار شد، ثبت «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی کشور تصویب و بر این اساس روز ۲۰ اردیبهشت به‌عنوان «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی نیز ثبت شده است.

source

rastannameh.ir

توسط rastannameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *