به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، برگزیدگان هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با برگزاری آیین اختتامیه معرفی شدند.
در این مراسم که با بیش از یک ساعت و بیست دقیقه تاخیر از ساعت ۲۰/۲۰ شامگاه شنبه سوم خرداد در تالار وحدت برگزار شد، چهرههایی همچون سردار سعید سلامی، پیمان جبلی،حجت الاسلام خسروپناه، جمشید هاشم پور، مجید انتظامی، محمد خزاعی، محمد حمیدی مقدم، مهدی فرجی، احمدرضا درویش،سعید سعدی، محمد حمیدی مقدم،انسیه شاه حسینی،فرهاد بشارتی و سعید الهی حضور داشتند و اجرای آن نیز به عهده محمدرضا شهیدی فرد بود.
در ابتدای این نشست جلال غفاری دبیر این دوره از جشنواره ضمن خوش آمدگویی به مهمانان گفت: این که جشنواره به دوره هجدهم رسیده است مدیون میدانداری پیشکسوتان سینمای دفاع مقدس و سینمای مقاومت است. در افتتاحیه جشنواره که شنبه هفته گذشته در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد بخشهایی از برگزیدگان جشنواره معرفی شدند و امشب هم سایر برگزیدگان در بخشهای دیگر مثل فیلم بلند، بین الملل فیلم کوتاه و مستند اهدا خواهد شد.
وی اظهار کرد: ارزش جایزه جشنواره فیلم مقاومت به هدف و آرمانی آن وابسته است در جشنواره های جهانی مشابه این جشنواره که بدون لکن از غزه و فلسطین و دنیای بدون فلسطین میگوید وجود ندارد.
غفاری عنوان کرد: خدا را شکر بخش های مختلف جشنواره به خوبی برگزار شد. در بخش بین الملل حضور فیلمسازی از کشورهای تونس ایتالیا آرژانتین عراق روسیه و… که تعدادی از آنها امشب هم مهمان ما هستند قبال توجه بود
وی گفت: در این دوره از جشنواره ۳۵۰۰ اثر در داستانی مستند و انیمیشن را به صورت متمرکز دریافت کرد و رکورد دوره قبل هم شکسته شد. و براساس یک نظام مشخص برخط تمام مراحل ثبتنام و انتخاب و داروی را طی کرد. این استقبال نشان داد که مقاومت یک پدیده جهانی شده است که از مرزهای ایران و اسلام فراتر رفته است. در حوزه فیلمنامه دریافت بیشاز ۸۰۰ اثر اتفاق ویژه ای بود. همچنین بخش ویژه نسل روایت که برای تربیت نسل جدیدی از فیلمسازان بود.
غفاری افزود: جشنواره فیلم مقاومت نشان داد که در سینمای مقاومت امکان شکل گیری یک صنعت بدیل برای سینمای هالیوود وجود دارد. گواه این امر هم تحقق ژانر وطنی کاملا موفق و با پشتوانه ای به نام سینمای دفاع مقدس است که امروز در دنیا هم در تکنیک و هم محتوا مخاطبان خاص خود را دارد.
در ادامه، بخش اول جوایز این دوره از جشنواره اهدا شد.
جایزه بهترین فیلم مستند بلند به علاوه نشان «مرتضی» به فیلم بانو به تهیهکنندگی محمد حبیبی رسید.
جایزه بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند در بخش دفاع مقدس به فیلم «هفت سال اینجا» به کارگردانی سید مصطفی سید الحسینی رسید.
جایزه بهترین کارگردانی مستند کوتاه به «آخرین خداحافظی» به کارگردانی احسان صبوری
بهترین تحقیق و پژوهش برای فیلمخط القعر به فرشاد اکتسابی رسید.
جایزه ویژه هیئت داوران به مستند «یک وجب خاک» ساخته نیما مهدیان رسید.
جایزه بهترین کارگردانی مستند بلند در بخش جهان اسرائیل به مستند «مرد پیروزی» ساخته مجتبی میناوند رسید.
بهترین مستند کوتاه در بخش جهان بدون اسرائیل به فیلم رویای یحیی ساخته حسین الهام رسید
جایزه بهترین کارگردان جوان در بخش «مستند نسل روایت» به حسین نژادموسی برای مستند «داستان بارانی» اهدا شد.
تندیس بهترین فیلم مستند و نشان مرتضی به مستند «پیش از آنکه فراموشت کنم» ساخته عبدالرضا نعمت الهی اهدا شد.
فیلم مستند «بانو» محمد حبیبی جایزه بهترین فیلم مستند بلند را دریافت کرد.
بهترین کارگردانی مستند به مستند «فرشته ها» ساخته مهدی زمانپور رسید
همچنین تندیس بهترین پژوهش به حسن نقاشی برای مستند مکتوب رسید.
بهترین دستاورد هنری در حوزه مستند برای تصویربرداری داستان بارانی به سعید هوشمند و علیمحمد خانیکی
جایزه دوم این بخش برای تدوین فیلم روایت یحیی به امین شاهبهاری رسید
تندیس ویژه هئت داوران به سید محمد محمدی سرشت کارگردان فیلم «من محمدحسین را دوست دارم» رسید.
در ادامه این مراسم با حضور سردار حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران و پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما از خانم مریم کارگر عزیزی که همسر، پدر، برادر و فرزندش در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیده است تقدیر به عمل آمد. این تقدیر از مهمان ویژه اختتامیه جشنواره هجدهم با تشویق ممتد و پرشور حاضران در تالار وحدت همراه شد.
مهمان ویژه دوم اختتامیه جشنواره مقاومت همسر شهید «اسفندیار یکه تاز» فیلمبردار شهید گروه روایت فتح و از همراهان شهید آوینی بود که از او هم با تشویق گرم مهمانان تقدیر به عمل آمد.
سومین تقدیر ویژه این مراسم به احمدرضا درویش کارگردان شناخته شده سینما و سازنده آثاری همچون کیمیا،سرژمین خورشید و دوئل رسید.
احمدرضا درویش در سخنانی کوتاه گفت: از برگزار کنندگان معزز تشکر دارم. همیشه در تولید فیلم های دفاع مقدسی سردار سلامی و مجموعه سپاه برای ما یک تکیه گاه بزرگ بودند. یاد عزیز بزرگوار و معلم خودم مرحوم رسول ملاقلی پور را گرامی میدارم و وظیفه خودم می دانم از آقای حاتمی کیا که ایشان را هم معلم خود می دانم یاد کنم.
دیگر تقدیر ویژه این مراسم به جمشید هاشم پور بازیگر پیشکسوت سینما اختصاص داشت که این تقدیر هم با تشویق و استقبال پرشور مهمانان همراه شد.
در ادامه، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز پشت تریبون آمد و گفت: برای بنده حضور در جمعی از بخشی از برجستگان ایران عزیز لحظات بسیار دل انگیز و شوق آفرینی است. آنهایی که رسالت اصلی خود را احیای باشکوه ترین قطعه تاریخ اسلام و ایران قرار دادند و به دنبال زنده کردن حافظه تاریخی ملت برای شکوه جاودان مقاومت هستند. امشب یکی از شبهای پرشکوه و پر افتخار ملت عزیز ایران است. در ۴۳سال پیش در چنین روزی پاره تن ملت ایران یعنی خرمشهر عزیز به مام میهن بازگشت و ایرانیان یکی از نقاط اوج عظمت نام بزرگ ایران را در جهان متجلی کردند.
سردار حسین سلامی افزود: انسان با قلب خود به عمیق ترینمعارف دست پیدا می کند. ما برای این کهحقیقت را از واقعیت منفککنیم نیاز به چشم و گوش باطنی خود که در قلبمان است نیاز داریم. قلبیکه مرکز احساس و عاطفه و معرفت و نکته کانونی وجدان آدمی است. آنجایی که فطرت انسان حیات میابد. رسالت اصلی هنر فعال سازی قلب استان است. هنر با قلب سروکار دارد و هنرمندان انسان های هستند که با قلب خود به اعماق قلب دیگران سفر میکنند و حقایقی را بازتاب می دهند که ما نمیتوانیم با چشم و گوش ظاهری خودمان درک کنیم.
وی افزود: رقابت امروز در دنیا برای غلبه بر اذهان و قلبها است. دنیای هنر همین است. هنرمندان سازندگان هویت حقیقی یک ملت هستند .آنها سازنده شخصیت، منزلت، فضیلت، اعتبار، و یکجغرافیا جدید از هویت هستند می دهند به ویژه وقتی در فضای مقاومت تااسچش میکنند چون جغرافیا مقاومت فراتر از مرزهای جغرافیایی کیکشور است هنر تفکیک مرزهای اعتقادی و ارزشی است هنر کرانه ارزش ها را مشخص میکند هنر والا حقایق را بازتاب میدهد و چشمان حقیقت بین را باز میکند
سردار سلامی عنوان کرد: نبرد ما نبرد نور و تاریکی است. شیاطین انس و جن تلاش میکنند که تیرگی جهل نابینایی معرفتی و سیاسی بر انسانها غلبه کند و انسان ها را آن گونه بسازند که خود میخواهند. در این وضعیت تابع جهانبینی و اهدافی خواهیم شد که آنها برای ما ترسیم کرده اند.
فرمانده سپاه پاسداران گفت: هنرمندان ما باید بدانند که در چه فضایی آثارشان را خلق می کنند. هنر مقاومت پاسداشت فضیلتها است. هنر مقاومت در مسیر حفظ سنتها و حافظه تاریخ بزرگ ماست.حافظه ای که ما را در جهان معرفی میکند پس هنرمندان خالقان این حقیقت هستند و هنر مقاومت هنر والا، متعالی، متعهد و برخاسته از قلبهاست.هنر مقاومت هنری است که از دفن ملتها در زیر آوار تهاجم فرهنگی دشمنان جلوگیری می کند. هنر افتخار و جاودانگی و بقا است.
وی افزود: امروز نبرد از سنگرها به نبرد روایتها تغییر مکان داده است. من به این حسن انتخاب و زیرکی کسانی که در این عرصه کار میکنند و قدرت فهم آنان که شجاعانه و فداکارانه فعالیت میکنند درود میفرستم دشمن می خواهد کاری کند که ما از دفاع از ارشها و مقدسات خودمان خجالت بکشیم.
لازم به یادآوری است هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت از بیست و هفتم اردیبهشت تا سوم خرداد ۱۴۰۴ در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
این خبر در حال تکمیل است…
source