
در تاریخ ۵ ژوئیه، هنرمند الجزایری در تظاهراتی که در پاریس، با شعار «نسل کشی در غزه را متوقف کنید» برگزار شد، شرکت کرد. او در طول این تجمع، دو پرتره در دست داشت که واقعیت بی رحمانه حملات اسرائیل به غزه را به نمایش میگذاشت.
به گزارش خبرنگاررخبرگزاری آنا به نقل از دیلی صباح، از اکتبر ۲۰۲۳، نقاش و هنرمند الجزایری ابوالحق آبینه چهره فلسطینیانی را که در حملات نظامی اسرائیل به نوار غزه کشته شدهاند، به تصویر میکشد.
هدف او او از این کار این است که قربانیان جنایتهای صهیونیست ها، به ویژه کودکان، فراموش نشوند و دیگر کسی به آنها نه به چشم یک مشت عدد، بلکه بهعنوان انسانهایی منحصربهفرد نگاه کند.
در تاریخ ۵ ژوئیه، آبینه در تظاهراتی که در پاریس، فرانسه با شعار «نسل کشی در غزه را متوقف کنید» برگزار شد، شرکت کرد. او در طول این تجمع، دو پرتره در دست داشت که واقعیت بی رحمانه حملات اسرائیل به غزه را به نمایش میگذاشت. یکی از این آثار، تصویر هند رجب، دختر ۶ ساله فلسطینی بود که در ۲۹ ژانویه ۲۰۲۴ به دست ارتش صهیونی کشته شده بود.
هنر به عنوان مقاومت
آبینه در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی گفت برای خلق این دو اثر در مجموع حدود ۶۵ ساعت وقت صرف کرده است. او تأکید کرد که این تلاشها بخشی از تعهد عمیق ترش به آرمان فلسطین است، تعهدی که از سن ۱۳ سالگی در او شکل گرفته است.
این هنرمند الجزایری رسانههای جهانی را به دلیل تمایل شان به نمایش تصویری مثبت از صهیونیستها و ارائه تصویری تحقیرآمیز و غیرانسانی از فلسطینیها محکوم کرد. به گفته او: «در حالی که اسرائیلیها به عنوان مردمی فرهیخته که اهل سینما و غذای خوب هستند به تصویر کشیده میشوند، فلسطینی ها، که سرزمینشان به زور غصب شده، همچون بَربَرهایی فاقد تمدن معرفی میشوند.»
در پاسخ به این بی عدالتی رسانهای، آبینه تصمیم به خلق این آثار گرفت. او گفت: «این نقاشیها را برای این کشیدم که بگویم: فلسطین وجود دارد؛ چه بخواهند، چه نخواهند، وجود خواهد داشت.»
آبینه همچنین دولتها و رسانههای مختلف، بهویژه فرانسه و رئیس جمهور آن، امانوئل ماکرون را به خاطر هم دستی در آ «نسل کشی غزه»، به شدت مورد انتقاد قرار داد. او گفت: «فلسطینیها دارند نابود میشوند. بدترین بخش ماجرا این است که بسیاری از دولتها در این جنایت شریک هستند.»
او اکنون با جمعی از هنرمندان یک نمایشگاه مشترک برگزار کرده که در آن پرترههایی از مردان و زنانی که در غزه شهید شدهاند به نمایش گذاشته خواهد شد؛ تلاشی برای دیده شدن این فاجعه انسانی.
چهره یک کودکِ شهید
یکی از تأثیرگذارترین آثار آبینه، پرتره هند رجب است، دختربچه ۶ سالهای که صدای لحظات پایانی زندگی اش ضبط و به طور گسترده منتشر شد. آبینه گفت: «این کودک را قاتلان نسلکُش شهید کردند. من میخواستم چهره اش را به تصویر بکشم، چون او نماینده تمام کودکانی است که در فلسطین جان میبازند کودکانی که نه اسمشان و نه چهره شان در رسانههای اروپایی دیده نمیشود.»
آبینه بر نقش وجدان انسانی تأکید کرد و گفت: «ما به عنوان انسانهایی باوجدان، نمیتوانیم اجازه دهیم این نسل کشی ادامه پیدا کند. باید از هر ابزاری، هنر، سینما، ادبیات، برای نشان دادن چهرههای قربانیان استفاده کنیم.»
در یکی از نقاشی هایش، او مجموعهای از چهرهها را کنار هم قرار داده: پزشکی از غزه، یک خبرنگار، مادری که فرزندش را در آغوش دارد، همراه با نمادهایی مثل کلید بازگشت (نماد حق بازگشت فلسطینیان)، شاخه زیتون (نماد صلح)، دفتر مشق مدرسه (نماینده معصومیت از دسترفته) و حنظله، پسرک نمادین خلق شده توسط ناجی العلی که به نماد مقاومت فلسطین تبدیل شده است.
source