اجازه دهید مردم محصول شما را حدس بزنند. در محتواهای ویدئویی خیلی سریع به سراغ تبلیغ محصول یا خدمت خود نروید. انتخاب نوع محتوا (Content Type) به بستر انتشار محتوا، پرسونای موردنظر، خلاقیت content writer و نوع محصول و خدمات هم بستگی دارد. مثلا ما با انتشار کتاب الکترونیکی کور وب وایتال (Core Web Vitals) به صورت رایگان، به مخاطبانمان نشان دادیم که با دانش روز سئو جلو میرویم و چیزی را از قلم نمیاندازیم. حالا که محتوای قوی و ارزشمندی داریم که برای مخاطب موردنظرمان درست شده، پس چه بهتر که آن را به افراد بیشتری نشان دهیم. در همین مرحله و بعد از پیدا کردن جواب و مشخص شدن هدف، باید ابزارها و واحدهای اندازهگیری آن را مشخص کنیم. در اینجا هم با داشتن گوشه چشمی به هدف، پرسونا و نوع موضوعات، باید کار محتوای ستون یا پایه (Pillar Content) و خوشهبندی محتوایی (Cluster Content) را شروع کنیم. نقطه مقابل محتواهای طولانی، محتوای کوتاه یا short-form است که از لحاظ سئویی عملکرد کمتری نسبت به دسته اول دارند و نباید نسبت به نوشتنشان بی توجه بود. پرسونا چه چیزی نیاز دارد و دنبال چه نوع مطالبی است؟ هرآنچه برای محتوا نیاز دارید در دوره بازاریابی محتوا با منتوریکس یاد میگیرید.
پیشنهاد میکنیم برای ساخت تقویم محتوا و تدوین استراتژی محتوا از دوره بازاریابی محتوا منتوریکس استفاده کنید. ست گودین: ما آزادیم هرچقدر خواستیم واحدهای اندازه گیری را در ابتدای تدوین برنامه استراتژی مشخص کنیم و هدف را تعیین کنیم. بعد از آن، میتوانیم با تدوین برنامه ارسال ایمیل از طریق ابزارهایی مثل mailchimp، convetkit یا mailerlite، مقالات وبلاگ، محصولات یا اطلاعیههای سازمان را برای بازدیدکنندگان بفرستیم. اگر با این محتوا خواهان جذب کاربران به عنوان مشتری هستید. این کار مستلزم تحقیق و فهم جامعه مخاطب یا پرسونای مشتری است.بدون تعیین هدف، شناخت پرسونا کار سختی خواهد بود. رَند فیشکین (Rand Fishkin) موسس MOZ میگوید که برای کیورد ریسرچ بهترین کار این است وقتی به جامعه هدف یا audience فکر میکنید، دائما این سوال را از خودتان بپرسید که پرسونای شما چه چیزی جستجو میکند؟ او میگوید به جای پرسیدن سوال «خواننده موردنظر من کیست؟ شما باید با دقت موضوع یا موضوعات موردنظر خود را بررسی کرده و به دنبال ایدهها و دادههای مرتبط با آن موضوع بگردید. منظور Rand این است که خودمان را جای مخاطب موردنظر یا پرسونا بگذاریم و مثل او فکر کنیم.
خیلیها فکر میکنند کاربران اینترنتی دنبال خواندن متنهای طولانی و بلندبالا نیستند، اتفاقا عکس این تفکر صادق است. سوال اصلی این است که موضوعات محتواهای طولانی باید چه باشند؟ هر بخش از محتوایی که منتشر می کنید باید با هدف آگاهی دادن از برند شما به مشتریان، به دست آوردن مخاطبان جدید یا تشویق مشتریان به خرید باشد. منظور جیمی این است که مثلا تصور کنیم پرسونای ما (برای سایت خرید ملک در ترکیه)، دنبال ترفندهای نکتهای از زندگی در استانبول است یا اینکه میخواهد اطلاعاتی دقیق از محله بشیکتاش استانبول داشته باشد؟ مثلا اگر پرسونای ما فقط میخواهد اطلاعاتی کلی از استانبول داشته باشد، اینفوگرافیک بهترین نوع محتوا برای اوست. ما میخواهیم محتوایی بنویسیم که خواننده یا مخاطب از آن خوشش بیاید و اطلاعاتی به او اضافه کند یا اینکه سرگرمش کند؛ درست مثل آثار هنری. چطور از هر محتوا، lead بگیریم و خواننده را به مشتری تبدیل کنیم؟
اگر خواننده بداند که مطلبی با وجود طولانی بودنش، ارزشمند و به درد بخور است و نیازهایش را رفع میکند، تا آخرین جمله مطلب را دنبال میکند. این بهترین سوالی است که به تعیین نوع محتوا کمک میکند. علاوه بر به کار گیری کلمات کلیدی در متن، در یک محتوای سئو شده باید موارد گفته شده در زیر نیز به بهترین نحو انتخاب شده باشند. برای دسترسی سریع تر به نتیجه جستجو، از یک فیلتر در راستای محدود کردن حوزه جستجو و به منظور حذف کلمات کم اهمیت استفاده کنید. کسی نیست که نداند اهمیت پست و استوری شبکههای اجتماعی در تولید محتوا چیست. عناوین هوشمندانه برای پست ها در رسانه های اجتماعی یا در وبسایت می تواند بسیار خوب هم باشد اما استفاده از عناوین هوشمندانه برای صفحه های ورودی مناسب نیست. تبلیغات در گوگل (گوگل ادز)، تبلیغات فیسبوک، تبلیغات لینکدین یا اد نتورک های ایرانی مثل یکتانت ابزارهای ما برای تبلیغات کلیکی هستند. ما نمیتوانیم توقع داشته باشیم که افراد روی لینک مقاله در لینکدین، توئیتر یا اینستاگرام کلیک کنند. بنابراین نباید روی این نوع محتوا برای سئوی سایت یا گرفتن بک لینک حساب ویژهای باز کرد. محتواهای long-form به افزایش رتبه سایت و سئو سایت کمک زیادی میکنند و سئوکارها هم حساب ویژهای روی این نوع محتوا باز کردهاند.