Wp Header Logo 608.png

در بازدید وزیر نیرو مطرح شد؛

تامین آب اضطراری سیستان و زاهدان با آب‌شیرین کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی شهدای خدمت

وزیر نیرو با هدف بررسی اقدامات انجام شده در طرح تامین آب اضطراری سیستان و زاهدان صورت گرفت، در جریان بهره‌برداری از واحد‌های مختلف کارخانه آب‌شیرین‌کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی شهدای خدمت قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری آنا، عباس علی آبادی در پی دومین سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان به منظور بررسی میدانی و بهره‌برداری از طرح‌های آب و فاضلاب منطقه سیستان وارد زاهدان شد و در اولین برنامه خود در این سفر در سه راهی دشتک حضور یافت و کارخانه آب‌شیرین‌کن شهدای خدمت را مورد بازید قرار داد.

وی در این برنامه که با هدف بررسی اقدامات انجام شده در طرح تامین آب اضطراری سیستان و زاهدان صورت گرفت، در جریان بهره‌برداری از واحد‌های مختلف کارخانه آب‌شیرین‌کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی شهدای خدمت قرار گرفت.

وزیر نیرو رویکرد برنامه‌های بخش آب در سیستان و بلوچستان برای ارتقای شاخص بهره‌مندی از آب آشامیدنی را در ۲ حوزه تأمین و توسعه آب اعلام کرد و از اجرای ۶ طرح کلیدی کوتاه‌مدت و بلندمدت برای منطقه سیستان خبر داد.

وی بیان کرد: با توجه به کمبود منابع آبی و چالش‌هایی که در این زمینه وجود دارد پروژه‌های زیرساختی آب و فاضلاب باید به سرعت و با کیفیت بالا اجرایی شوند.

علی آبادی توسعه و تکمیل زیرساخت‌های آب و فاضلاب این منطقه برای ارائه خدمات مطلوب و شایسته به مردم شریف سیستان را از مهمترین برنامه‌های وزارت نیرو دانست و افزود: در این راستا اقدامات مهمی نیز انجام و در دست اجرا قرار دارد.

وزیر نیرو با اشاره به طرح‌های آبرسانی کوتاه‌مدت و بلندمدت سیستان که در قالب ۶ طرح مهم در سطح شهر‌ها و روستا‌های این منطقه تدوین و در دستور کار است، گفت: طرح انتقال آب از دریای عمان در پی دغدغه‌های فراوان و ناپایداری منابع آبی در سیستان و بلوچستان، به عنوان یک اقدام مهم در دستور کار قرار گرفت و اکنون با بیش از ۳۰ درصد پیشرفت در حال اجراست.

وی از اجرای همزمان ۲ طرح کوتاه‌مدت برای مردم سیستان خبر داد و گفت: تکمیل خط انتقال دوم به سیستان و تکمیل خط انتقال میل‌نادر از دیگر پروژه‌هایی است که توسط وزارت نیرو به جد دنبال می‌شود.

علی آبادی با اشاره به طرح‌های توسعه‌ای منطقه ادامه داد: طرح بازنگری آبرسانی به تمام روستا‌های سیستان در قالب طرح ملی روستایی و جهاد آبرسانی با هدف کاهش هدررفت و کمک به پایداری آب عملیاتی شد که تاکنون برای ۵۳ روستا خطوط انتقال و شبکه توزیع اجرا شده است؛ همچنین طرح آبرسانی به شهر‌های سیستان که بخش اعظم آن تکمیل و وارد مدار قرار دارد نیز از دیگر پروژه مهمی است که برای شمال سیستان و بلوچستان عملیاتی شده و امروز شاهد بهره‌برداری بخشی از اجزای این طرح هستیم.

وی بر استفاده از ظرفیت آب‌های نامتعارف تأکید کرد و گفت: بازچرخانی و استفاده مجدد آب می‌تواند به کشاورزی، توسعه صنعت منطقه و احیای محیط زیست کمک شایانی کند، از این رو با توجه به محدودیت منابع آبی استفاده از پساب در بخش کشاورزی و صنعت به عنوان یک ضرورت مورد توجه است.

وزیر نیرو در این برنامه از ایستگاه پمپاژ و خط دوم انتقال آب به زاهدان، بازدید و سپس سفر خود را به مقصد شهرستان زهک ادامه داد.

طرح اضطراری سیستان و زاهدان برای جلوگیری از بروز بحران و تامین بخشی از نیاز آبی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در این بازدید ضمن تشریح جزییات این طرح، گفت: طرح اضطراری سیستان و زاهدان در پی کاهش شدید ذخایر آبی چاه‌نیمه و عدم پایبندی کشور افغانستان به معاهده هیرمند، برای جلوگیری از بروز بحران و تامین بخشی از نیاز آبی این مناطق از ابتدای زمستان ۱۴۰۱ در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت.

علیرضا قاسمی افزود: فاز‌های اجرایی این طرح در اقدامی منسجم با همبستگی شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو در این استان و تلاش جهادی و شبانه‌روزی نیرو‌های خدومی که هدف شان کاهش دغدغه‌های مردمی است، انجام شد.

وی ادامه داد: در راستای تکمیل این طرح اجرای ۱۰۵ کیلومتر خطوط انتقال آب، ساخت ۷۳ اتاقک سرچاهی، خرید انواع الکتروپمپ، شیرآلات و تجهیزات الکتریال و مکانیکال، ساخت ۱۳۵ کیلومتر خطوط برق، نصب ۷۵ ترانس برق، حفر و تجهیز ۷۳ حلقه چاه انجام شده است، همچنین برای دسترسی به این چاه‌ها ۱۱۰ کیلومتر جاده دسترسی احداث و در این راستا یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به ساخت آب‌شیرین ۱۰۰ هزار مترمکعبی شهدای خدمت برای شیرین‌سازی آب استحصالی با صرف ۳۵ هزار میلیارد ریال اعتبار، اظهار کرد: این طرح در نوع خود بی‌نظیر است و در شرایط اضطرار می‌تواند التیام بخش دغدغه نیمی از جمعیت سیستان و بلوچستان در مرکز و شمال این استان باشد.

وی خاطرنشان کرد: اجرا و ساخت تمام اجزای این طرح و خرید تجهیزات مورد نیاز، کمتر از یک سال زمان برد و عملیات اجرایی آن در بدترین نقطه آب و هوایی و در مساحتی به طول ۴۰ هزار هکتار، بدون وقفه و تعطیلی پروژه‌ها اجرا شد.

قاسمی در این بازدید تامین منابع مالی برای تکمیل طرح در محدوده لواریاب، پرداخت مطالبات پیمانکاران طرح اضطراری و همچنین طرح ساخت آب‌شیرین‌کن را ضروری اعلام کرد و خواستار تحقق آن شد.

source

rastannameh.ir

توسط rastannameh.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *