در نشست خبری مطرح شد؛

مدیر دفتر برنامهریزی و آموزشهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامههای این دفتر برای ارتقای فعالیتهای آموزشی را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری محمدحسین اسماعیلی مدیر دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تشریح برنامهها و اقدامات حوزه آموزشهای هنری صبح امروز چهاردهم اسفند ماه در دفتر موسیقی برگزار شد.
در ابتدا ،پوستر دومین رویداد ملی جایزه هنر با عنوان سرو ایرانی و پوستر بهره برداری از سامانه جامع هنرستان های کشور رونمایی شد.
اسماعیلی در ابتدای صحبت هایش عنوان کرد: با روی کار آمدن دولت چهاردهم و نگاه این دولت به برنامههای زیرساختی، ما رویکرد جدیدی را نسبت به حوزه آموزش شاهد هستیم.امیدواریم با این حمایتها گامهای جدیتری را در بحث توسعه آموزشهای هنری برداریم.
فتحی مشاور امور اجرایی معاونت امور هنری در ادامه افزود: دوستان ما برای توسعه آموزشهای هنری و توسعه فعالیت مربیان و اساتید تلاش کردند و الان به جایی رسیدیم که المپیاد هنر و آزمون ها را برگزار کنیم و به یک ساماندهی خوبی در عرصه هنر رسیدیم و این مایه مباهات است.
وی با اشاره به صنوف قدیمی عرصه فرهنگ و هنر گفت: کاهش رویدادها در این دوره و تقویت رویدادهای ملی، بین المللی و استانی و واگذاری به صنوف مربوطه جزو اولویت های کنونی معاونت هنری است. انجمن اموزشگاه های هنری شکل گرفته و در مرحله نهایی است و این انجمن می تواند در این عرصه اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه تقویت هنرستان ها به لحاظ کمی و کیفی جزو برنامه های ما است ، توضیح داد: نهضت توسعه هنرستان ها یکی از مواردی بود که خانم رضایی درباره اش با دکتر پزشکیان صحبت کردند و رییس جمهور هم استقبال کردند. تلاش داریم المپیاد هنر را به استاندارد المپیادهای کشور برسانیم تا دانش اموزان برگزیده از تسهیلات نخبگان کشور برخوردار شوند.
فتحی یاداور شد: برخی گله می کنند که پس از انقلاب ما فضای فرهنگی خوبی نساختیم، درحالیکه ما بیش از هفتصد مجتمع فرهنگی هنری در کشور ساختیم که اینها آمفیتئاتر دارند، فعالیت های مختلف در انها شکل میگیرد، تالار هنر، فرهنگسرا و تالار شهر در خیلی شهرها داریم، یکی از سیاست های جدید ما بهره برداری از این فضاها برای توسعه اموزشگاه ها است.
وی توضیح داد: ما امسال در جشنواره تئاتر و موسیقی۴۰ درصد افزایش مشارکت داشتیم و سال بعد جزو سیاست های عمومی معاونت است که جریان حضور در استان ها در عرصه های مختلف جاری شود.
در ادامه اسماعیلی اظهار داشت: ما تا به حال رویدادی که ویژه مربیان و معلمان هنر باشد ، نداشتیم. از سال قبل در دفتر با هماهنگی ها جایزه ملی اموزش هنر را طراحی کردیم که ویژه معلمان هنر است . اهداف این رویداد فراهم کردن شرایط مطلوب برای رقابت سالم و سازنده به منظور رشد و تعالی نظام تربیت است.همچنین، انتخاب و تقدیر از مربیان برگزیده اموزشگاه ها و ایجاد انگیزه برای مربیان ومعرفی ظرفیت های اموزشی و کارایی واثربخشی اموزش هنر و از دیگر اهداف این روداد است. الان پوستر این رویداد برای مدارس کشور ارسال شده است .
مدیر دفتر برنامهریزی و آموزشهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یاداور شد: جایزه ملی سرو ایرانی به برگزیدگان این بخش اختصاص می یابد. یک بخش ویژه هم دارد این بخش که برای استادان و مفاخر هنر است ، در هر دوره حداقل از شش نفر از مفاخر هنر قرار است که تجلیل شود و مراسم اختتامیه و اعطای جایزه در ایام هفته معلم در اردیبهشت ماه برگزار می شود.
وی درباره اپلیکیشن برخط ازمون های مهارتی فرهنگ و هنر نیز گفت: برای اینکه این رویدادها و ازمون ها را برگزار کنیم سعی کردیم شیوه کم خطا و دخالت نیروی انسانی را که همین شیوه بر خط است، انتخاب کردیم.
سپس توضیحاتی درباره اپلیکیشن برخط ارائه شد.
اسماعیلی در ادامه گفت: یکی از موارد مهم مراکز اموزش هنر که چالش این عرصه محسوب میشود، بحث نظارت است که سالها سنتی و دستی بوده، الان سامانه ارزیابی و نظارت طراحی شده که این فعالیت را منسجم با رقابت سالم و رتبه بندی براساس شاخصهای مصوب و نزدیک کردن مهارتها به عملکرد را انجام دهد.
وی درباره بخش ارزیابی اموزشگاهها نیز گفت: اموزشگاهها قرار است قاعدهمند رتبه بندی شوند، که براساس شاخصها رتبه بندی میشوند و خدمات کاملا منطبق درجه خواهد بود.
اسماعیلی یاداور شد: در حال حاضر ۶۴ هزار هنرستان هنرهای زیبا در سراسر کشور فعال هستند و در مجموع ۸۶۱۳نفر هنرجو در این هنرستانها مشغول تحصیل در رشتههای مختلف هنری هستند همچنین تعداد ۱۴۷۰نفر معلم و استاد هنری هم در این اموزشگاهها فعالیت میکنند، یکی از مهمترین سیاستهای ما این است که در هر استان یک هنرستان دخترانه و پسرانه در کشور ایجاد کنیم، برنامه برای افزایش تعداد هنرستانها و هنرجویان انها دربرنامه هفتم توسعه است، رویکرد ما این است که همراهی کنیم همچنین سامانه هنرستانهای زیبا هم برای اولین بار با حضور وزیر محترم افتتاح و بهره برداری ان اخیرا انجام شد.
وی اظهار داشت: ثبت ملی برند هنرستانهای زیبا و برند اموزشگاههای ازاد هنری هم صورت گرفته و پوسترش هم اینجا موجود است. نکته دیگر استانداردسازی و تولید محتوای اموزشی است که از سال قبل در رشتههای موسیقی، تجسمی، عکاسی و هنرهای نمایشی اغاز شده و به نوعی یک نهضت استانداردسازی صورت گرفته است، همچنین همکاری گسترده هم با اموزش و پرورش انجام میدهیم.
اسماعیلی گفت: در عرصه موسیقی صد عنوان زیر مشاغل تدوین و گرداوری شد، در عرصه گرافیک جلسات مختلف برگزار و در رشته نقاشی هم صد زیر مشاغل و حوزه عکاسی و سینما هم جلساتش در حال برگزار است. تا به امروز حدود ۶۸استاندارد را در رشتههای مختلف تدوین کردیم که اینها به مراکز اموزش هنر ابلاغ و سپس اموزشها شکل میگیرد.
وی توضیح داد: ما برنامه داریم در همه استانها مراکز سنجش اموزشهای هنری را داشته باشیم و همه علاقهمندان مدارک معتبر هنری از این ظرفیت استفاده کنند.
گنجینه اموزش هنر یکی از برنامههای ما است که در قالب چندرسانهای در حال تدوین است.
اسماعیلی در بخش پرسش و پاسخ گفت: ما در عرصه نخبه پروری هم با بنیاد ملی نخبگان ارتباط خوبی داشتیم از سوی انها هم استقبال شد، چون دوره اول بود قرار شد که دوره اول برگزار و کارهای اولیه انجام و نهایی نشده است.
وی همچنین گفت: ما در حال برپایی جلسات مستمری هستیم همانطور که اموزشهای مستمر صورت گرفته، در تمامی بخشهای هنری تجسمی فعال هستیم.
source