عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در گفتوگو با آنا:

پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی با تولید ۵ آفتکش کاملاً گیاهی، گام بزرگی در کشاورزی پایدار برداشت! این محصولات که بر پایه آویشن، رزماری و روغن سیر توسعه یافتهاند، نهتنها آفات گلخانهای را ظرف مدت کوتاهی نابود میکنند، بلکه فاقد باقیمانده سموم هستند و راه را برای صادرات محصولات کشاورزی به اروپا و خلیج فارس هموار میسازند. بهزودی با تایید نهایی سازمان حفظ نباتات، این انقلاب سبز به بازار میآید!
فرزانه نباتی، عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی به خبرنگار آنا گفت: یکی از اقدامات پژوهشکده گیاهان دارویی تولید انواع فرمولاسیون داروهای انسانی، دامی، آفت کشهای گیاهی و … است.
وی با اشاره به یکی از طرح های این پژوهشکده گفت: طرح آفت کشهای گیاهی از تقریباً ۴، ۵ سال گذشته تحت عنوان یک پروژه شروع شده و اکنون به مرحلهای رسیده که در حال اخذ تاییدیههای نهایی از سازمان حفظ نباتات هستیم تا به این واسطه ۵ آفت کش گیاهی برای از بین بردن ۵ آفت اصلی گلخانهایوارد بازار شوند.
به گفته نباتی، این محصول برای صاحبان کسب و کاری است که خواهان صادرات محصول گلخانه ای خود هستند تا باقیمانده سموم روی محصولشان قرار نگیرد و بدون آلودگی باشد تا در نهایت ریجکت نشود.
وی اضافه کرد: آویشن، رزماری، روغن سیر و … پایه این آفت کش ها هستند که با توجه به گیاهی بودنشان ضرری به محیط زیست نمی رسانند. این ترکیبات طبیعی طی مدت زمان کوتاهی آفت های گیاه را از بین می برد و بلافاصله قابل استفاده هستند. اما سموم شیمیایی باید ۱۰ روز از سم پاشی بگذرد تا سم تجزیه شود و به دست مصرف کننده برسد.
نباتی با تاکید بر اینکه کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپایی از چنین آفت کش هایی بهره می برند، گفت: البته که اینها می توانند بازار خوبی برای محصول ما باشد.
source