
در جریان رویداد ملی توسعه و تعمیق ساخت داخل گروه صنعتی ایرانترانسفو که با حضور پررنگ سازندگان داخلی برگزار شد، برنامهریزی برای کاهش وابستگی به واردات و تقویت تولید داخل در دستور کار این گروه صنعتی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، نخستین نمایشگاه توسعه و تعمیق ساخت داخل گروه صنعتی ایران ترانسفو در ساختمان صندوق نوآوری و شکوفایی کشور برگزار شد.
در این مراسم صادقی، مدیرعامل گروه صنعتی ایرانترانسفو، با تأکید بر ظرفیت بالای صنایع داخلی در تأمین قطعات و تجهیزات موردنیاز صنعت برق، گفت: برای نخستینبار، ایرانترانسفو با برگزاری یک رویداد ملی، رسماً از تمام سازندگان داخلی دعوت به همکاری کرده است تا در قالب تفاهمنامه و قرارداد، فرآیند داخلیسازی قطعاتی را که پیش از این وارداتی بودند، آغاز کنیم.
کاهش واردات؛ هدفگذاری برای رساندن به کمتر از ۵۰ میلیون دلار
به گفته صادقی، ایرانترانسفو در سال گذشته بیش از ۲۲۰ میلیون دلار قطعات و مواد اولیه مصرف کرده که از این میزان، حدود ۱۵۰ میلیون دلار آن از طریق تولید داخل تأمین شده است. وی ادامه داد:
در تلاش هستیم با اجرای پروژههای جدید، میزان واردات را به کمتر از ۵۰ میلیون دلار کاهش داده و سهم ساخت داخل را به ۱۷۲ میلیون دلار برسانیم.
وی همچنین اعلام کرد:در این رویداد، داخلیسازی ۲۲ میلیون دلار از قطعات هدفگذاری شده که تاکنون برای ۱۶.۷ میلیون دلار آن، با ۲۹ سازنده داخلی تفاهمنامه امضا شده است. از این میان، ۱۷ مورد مربوط به قطعات و تجهیزات اصلی، و مابقی مربوط به حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و پیمانکاریهای فرعی (SPX) است.
تشکیل کمیته ساخت داخل برای پایش مستمر پروژهها
صادقی خاطرنشان کرد که فرآیند داخلیسازی از شناسایی قطعه تا تست نهایی در کمیته ساخت داخل ایرانترانسفو پیگیری میشود. این کمیته تاکنون بیش از ۱۴ جلسه رسمی برگزار کرده و هر دو هفته یکبار با حضور مدیران ارشد گروه، عملکرد و پیشرفت پروژهها را رصد میکند.
در پایان، مدیرعامل ایرانترانسفو با قدردانی از حضور فعال سازندگان داخلی در این رویداد ملی، ابراز امیدواری کرد که با ادامه این مسیر، سهم ساخت داخل در ایرانترانسفو به بیش از ۷۸ درصد برسد.
به گزارش آنا، گروه صنعتی ایران ترانسفور بهعنوان بزرگترین تولیدکننده انواع ترانسفورماتور در صنعت برق کشور، در راستای تکمیل زنجیرهی تأمین، “راهبرد حداکثری توسعه و تعمیق ساخت داخل” را دستور کار قرار داده است.
شایان ذکر است تاکنون حدود ۶۸ درصد از مواد، تجهیزات و متعلقات ترانسفورماتور بومی سازی شده است و یکی از دستور کارهای این نمایشگاه هدفگذاری ۱۰ درصدی جهت ارتقای داخلی با تکیه بر ظرفیتهای ملی است.
در حاشیه این رویداد و نمایشگاه بیش از ۲۰ تفاهمنامه همکاری در حوزههای مختلف توسعه و تعمیق ساخت داخل به امضا رسید.
source