جوان آنلاین: پنج مددسرای سیار فصلی در پنج نقطه مختلف تهران مستقر شده است.
در سال ۱۳۸۳ راهاندازی دو مددسرا که به عنوان گرمخانه نیز شناخته میشوند، به شکل چادر در پارکهای المهدی در منطقه ۹ و محله هرندی در منطقه ۱۲ برای اسکان شبانه بیخانمانها و کارتنخوابها در تهران آغاز شد، اما به مرور زمان، این مراکز به یک نیاز اساسی در شهر تبدیل شدند. در سال ۱۳۹۰، با توجه به نیاز شهر تهران، سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران تصمیم گرفت گرمخانهها و مددسراها را به عنوان مراکزی مجهز در مناطق بیست و دوگانه تهران راهاندازی کند تا به اقشار آسیبپذیر خدمات ارائه دهند.
در دوره ششم مدیریت شهری، ظرفیت مددسراهای پایتخت با افزایش صددرصدی به هزارو ۸۵۰ نفر رسید که در شرایط اضطراری توانایی اسکان بیش از ۲ هزارو ۵۰۰ نفر را دارند. در تهران، ۱۵ گرمخانه ویژه آقایان و چهار گرمخانه ویژه خانمها دایر شدهاست.
از سال ۱۳۹۶ نیز، به دلیل کاهش شدید دمای هوا و عدمتمایل برخی بیخانمانها به حضور در مددسراهای ثابت، طرح مددسرای سیار (اتوبوسهای تجهیزشده) آغاز به کار کرد. هماکنون، با شروع فصل پاییز و نزدیکی به فصل سرما و افزایش احتمالی بارشها، سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران برای ساماندهی افراد بیسرپناه، کارتنخوابها و در راهماندگان، زیرساختها و تجهیزات اضافی را آماده کردهاست تا این افراد شبهای سرد را در خیابانها سپری نکنند. در همین راستا، پنج مددسرای سیار فصلی با ظرفیت ۲۰۰ نفر در پنج نقطه از تهران، از جمله میدان تجریش، میدان راهآهن، میدان آزادی، میدان شوش و مرقد مطهر امامخمینی (ره) مستقر شدهاند تا افراد بیخانمان، کارتنخوابها و در راهماندگان بتوانند شبهای سرد پاییزی را در این مددسراهای سیار سپری کنند.
سید محمد نقیب، مدیر عامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، اعلام کرد: یک وعده غذای گرم و پتو در این مددسراهای سیار به مددجویان ارائه میشود و این مراکز با بخاری روشن تا صبح پذیرای آنها هستند.
نقیب با اشاره به رصد دائمی خدماترسانی به آسیبدیدگان اجتماعی توسط سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی گفت: ۲۰ مددسرا در مناطق بیست و دوگانه نیز با ظرفیت ۲ هزارو ۵۰۰ نفر در حال خدماترسانی به آسیبدیدگان اجتماعی هستند و در صورت تمایل، افراد میتوانند از مددسراهای سیار فصلی نیز استفاده کنند.
وی افزود: با کاهش دما، فعلاً این پنج اتوبوس مددسرای سیار در پایتخت مستقر شدهاند و با آغاز شبهای سرد زمستانی، تعداد آنها به ۲۰ دستگاه افزایش خواهد یافت و همچنین ظرفیت مددسراهای مناطق بیست و دوگانه در شرایط اضطراری به ۲ هزارو ۷۰۰ نفر خواهد رسید. به گزارش تسنیم، مددسراهای تهران با بیش از دو دهه فعالیت، نقش مؤثری در کاهش بحران بیخانمانی و حمایت از آسیبدیدگان اجتماعی ایفا کردهاند. تاریخچه این مراکز، نشاندهنده نیاز به ایجاد زیرساختهای حمایتی پایدار برای کاهش آسیبهای اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی بیخانمانها است. شهروندان در صورت مشاهده افراد بیسرپناه و کارتنخواب میتوانند با سامانه ۱۳۷ یا شمارههای ۰۲۱۵۵۰۱۲۳۴۵ و ۰۲۱۵۵۵۲۲۳۲۲ تماس بگیرند تا گشتهای فوریتهای خدمات اجتماعی شهرداری به محل اعزام شوند و جهت خدماترسانی و انتقال این افراد به مددسراها و گرمخانهها اقدام کنند.
source