جوان آنلاین: صادرات محصولات نانو ایرانی به ۴۹ کشور و در پنج قاره انجام شدهاست. عراق، سوریه، هند، چین و ترکیه در صدر مقاصد صادراتی قرار دارند.
عماد احمدوند، دبیر ستاد توسعه فناوریهای نانو اعلام کرد: تعداد شرکتهای بزرگ با درآمد بالای هزار میلیارد تومان، از چهار شرکت در سال ۱۴۰۱ به ۱۱ شرکت در سال ۱۴۰۳ افزایش یافتهاست. این شرکتهای بزرگ ۸۰ درصد حجم بازار را در دست دارند. از منظر صادرات نیز، ارزش صادرات محصولات نانو از ۳۰ میلیون دلار در سال ۱۳۹۴ به ۱۴۵ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ رسیدهاست.
احمدوند افزود: صادرات محصولات نانو به ۴۹ کشور و در پنج قاره انجام شدهاست. عراق، سوریه، هند، چین و ترکیه در صدر مقاصد صادراتی قرار دارند و ۶۰ درصد بازار صادراتی محصولات نانو به این پنج کشور اختصاص دارد. وی همچنین تصریح کرد: سهم حوزههای صنعتی از صادرات نانو در سال ۱۴۰۲، شامل عمران، نانومواد، اپتیک و کوانتوم، به ۷۴ درصد میرسد. دبیر ستاد توسعه فناوریهای نانو خاطر نشان کرد: در بازار نانوی ایران در سال ۱۴۰۱، حوزههای عمران، حمل و نقل، مواد شیمیایی و نانومواد سهم ۷۲ درصدی را تشکیل دادهاند.
احمدوند در ادامه با اشاره به دستاوردهای اقتصادی و اجتماعی فناوری نانو گفت: نانوداروی ضد سرطان طی سالهای ۹۵ تا ۱۴۰۲ با حجم فروش ۸ هزارو ۷۰۰ میلیارد ریال و صادرات ۱۲ میلیون دلاری همراه بوده و ۱۲۶ میلیون دلار صرفهجویی ارزی و کاهش هزینه بیمه به ارزش ۱۲ هزار میلیارد ریال را به همراه داشتهاست.
وی همچنین گفت: در زمینه تولید کاتالیستهای مورد نیاز صنایع نفت و پتروشیمی، ۶۰ درصد نیاز این صنایع توسط شرکتهای داخلی تأمین میشود. در چهار سال گذشته، حجم فروش کاتالیستها به ۲۱ هزار میلیارد تومان رسیده که از این میزان، ۴۴ درصد در صنعت خودرو و ۵۶ درصد در نفت و گاز مصرف شدهاست.
source