دانشمندان گامی بزرگ در دنیای فیزیک کوانتومی برداشتهاند. آنها موفق شدهاند روشی نوآورانه برای درهمتنیدگی دو نوع ذره کاملاً متفاوت، یعنی فوتونها (ذرات نور) و فونونها (ذرات صدا) پیدا کنند. این دستاورد میتواند آیندهی فناوریهای کوانتومی را متحول کند.
به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، درهمتنیدگی کوانتومی پدیدهای عجیب است که در آن دو ذره به شدت به هم پیوند میخورند، بهطوری که اندازهگیری حالت یکی، بلافاصله بر حالت دیگری تأثیر میگذارد، حتی اگر این دو ذره در فاصلهی بسیار دوری از هم قرار داشته باشند. این پدیده در سالهای اخیر به یکی از موضوعات داغ تحقیقات در فیزیک کوانتومی تبدیل شده است.
تاکنون، دانشمندان موفق شده بودند ذراتی از یک نوع را درهمتنیده کنند، اما درهمتنیدگی ذرات با خواص کاملاً متفاوت مانند نور و صدا، چالشی بزرگ بوده است. این دستاورد جدید میتواند به ما کمک کند تابا ترکیب خواص منحصر به فرد نور و صدا، میتوانیم سیستمهای کوانتومی بسیار کارآمدتری ایجاد کنیم. همچنین درهمتنیدگی نور و صدا میتواند به توسعهی کامپیوترهای کوانتومی، ارتباطات کوانتومی و سنسورهای کوانتومی بسیار دقیقتر کمک کند.
محققان با استفاده از پدیدهای به نام “پراکندگی بریلوئن” توانستهاند فوتونها و فونونها را درهمتنیده کنند. در این پدیده، نور با ارتعاشات درون یک ماده برهمکنش میکند و باعث ایجاد تغییراتی در فرکانس نور میشود. این تغییر در فرکانس، نشانهای از درهمتنیدگی بین نور و صدا است. این دستاورد نشان میدهد که ما به درک عمیقتری از دنیای کوانتوم دست یافتهایم و میتوانیم از این دانش برای توسعهی فناوریهای جدید و قدرتمند استفاده کنیم. همچنین، این تحقیق به ما کمک میکند تا به سوالات بنیادی درباره ماهیت واقعیت پاسخ دهیم.
با پیشرفتهای اخیر در زمینه درهمتنیدگی کوانتومی، میتوانیم انتظار داشته باشیم که در آینده شاهد تحولات شگفتانگیزی در حوزههای مختلف فناوری باشیم. از رایانههای کوانتومی که قادر به حل مسائل پیچیده به روشی بسیار سریعتر از کامپیوترهای کلاسیک هستند تا ارتباطات کوانتومی که امنیت بینظیری را فراهم میکنند، همه اینها ممکن است در آیندهای نزدیک به واقعیت بپیوندند.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
source